4
Tu jest temat z obsadą
http://www.akwaswiat.net/pierwsza-obsada...613-4.html . Zdecydowałem się na 10 rasbor espei, 5 otosków no i krewetki rc na początek. Troszkę mi się start opóźnia bo zamówiłem pokrywę na allegro w sklepie "Iquitos (przy okazji odradzam) i czekałem na nią 3 tygodnie. Dopiero wczoraj przyszła wiec czekam na roślinki i startuje.
6
Kołcz napisał(a):zamówiłem pokrywę na allegro w sklepie "Iquitos (przy okazji odradzam) i czekałem na nią 3 tygodnie.
Skoro jesteś z W-wy to można było się pofatygować po odbiór osobisty, załatwiłbyś w 1 dzień i zaoszczędził na kosztach przesyłki

Kranówka w stolicy jest taka jak w większości regionów w Polsce. Ryby spokojnie przeżyją, rośliny będą rosły
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
4
No właśnie wybrałem odbiór osobisty i byłem tam 2 razy po pokrywę. Dzwoniłem mówili że jest przyjeżdżałem nie mieli bo wszystko wysłali i takie kółko. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć więcej o moich przejściach ze sklepem proszę na pw bo to nie ten temat. Dzięki za odp. Roślinki jutro pewnie już będą wiec jutro wszystko podłączę wrzucę do akwarium zaleję i poczekam aż pył opadnie

Pozdrawiam.
11
Ja leje wodę z Biedronki bo jest o 2 stopniej bardziej miękka od mojej kranówki i do tego SERA blackwater i neonki są zadowolone (chyba)
3
jestem nowy i zielony.
Co to znaczy odstana woda - odstoi chlor
Kurcze to on opada na dno to co za sens zostawiać na odstanie jak i tak z dna wode się wlewa.
Co z tym chlorem.
A jak ja mam duzo kamienia?Ubikacjem musze raz w tygodniu szorować - taką mamy wode na osiedlu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2013, 14:09 {2} przez
sundragon.)
4
(03.03.2013, 14:08)sundragon napisał(a): jestem nowy i zielony.
Co to znaczy odstana woda - odstoi chlor
Kurcze to on opada na dno to co za sens zostawiać na odstanie jak i tak z dna wode się wlewa.
Co z tym chlorem.
A jak ja mam duzo kamienia?Ubikacjem musze raz w tygodniu szorować - taką mamy wode na osiedlu 
Nie spada na dno tylko "paruje" do powietrza. Większość akwarystów uważa, że wystarczy zostawić wodę na noc, aby pozbyć się chloru.
Jeśli masz bardzo twardą wodę to możesz ją mieszać z destylowaną przy podmianach np. na każde 3 litry kranówy dawać 1 litr destylki.