• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zestaw perła 60 akwarium proste 54l.
Cool 

Witam Nikczemniki Big Grin Chciałbym założyć akwarium. Nie znam się na akwarystyce jeszcze dobrze wiec wolę poradzić się kogoś z dłuższym stażem, żeby czasami przez mój błąd nie ucierpiały ryby, które będę miał. Wiem ze do tak małego akwa nadaję się mało gatunków ryb.Proszę o ocenę tego zestawu http://www.akwarystyka.sklep.pl/Perla_60...5_72___762 Żeby nie było staram się jak najwięcej czytać na ten temat, mam już wybrane miejsce ale tak serio nie wiem kiedy nastąpi zakup(rodzice sie nie zgadzają)

Lepiej dobierz sobie wszystko osobno niż w zestawie, możesz wybrać co chcesz co tak naprawdę jest potrzebne. Na ogół wychodzi to tak że taniej. Jeżeli możesz celuj w większy zbiornik np. 112l masz dużo większy wybór gatunków.

Wiem tylko jedenym miejscem gdzie moze byc zbiornik jest moj pokoj, a nie mam duzo miejsca.Sad Inni domownicy chyba nie rzumieją ,,magii'' akwarium Smile

Problem z rodzicami też przerabiałem.Zacznij od tego,że chcesz drugie małe akwarium a na samym końcu powiedz,że jedno duże zamiast dwóch mniejszych i po sprawie - u mnie podziałało ;] Zestaw złóż sobie sam.Na giełdzie masz pełno ogłoszeń od ludzi,którzy chcą sprzedać pusty zbiornik.Ja kupiłem 112l z pokrywą po promocyjnej cenie 60zł ^^ Do tego filtr,,rybki,korzeń rośliny,podłoże.Wyniosło mnie to wszystko ok. 350zł ?

u mnie jest słomiany zapal mowiąąz e sie nie bede opiekowal i to troche racja bo mialem mniejsze i wlozylem w nie za malo od siebie

na co zwrócić uwagę przy doborze filtra. Wiem za ilosc litrow w zbiorniku możecie coos doradzić?Smile

Skocz do: