U mnie ładnie rosła, wiem, że potrzebują, kupiłam w zestawie i wsadziłam na niech sobie rośnie zobaczymy co mi tam, no i rosła rosła już nawet łady dywanik się tworzył, aż wkońcu pistia przysłoniła całą powierzchnię ;( bo mnie w domu przez miesiąc nie było.
bercia289 napisał(a):U mnie ładnie rosła, wiem, że potrzebują, kupiłam w zestawie i wsadziłam na niech sobie rośnie zobaczymy co mi tam, no i rosła rosła już nawet łady dywanik się tworzył, aż wkońcu pistia przysłoniła całą powierzchnię ;( bo mnie w domu przez miesiąc nie było.
tzn ja mam świetlówkę hagena i odbłysnik
Nie znam świetlówek z gorszym współczynnikiem cena/jakość, niż te od Hagena Gorąco polecam Philips Aquarelle pomieszane z Philips 865. To działa!
Wiesz co nie była droga, kupiłam ja za 15 zł. potrzebowałam jakiejś i najlepiej dla roślin (wcześniejsza się spaliła) więc kupiłam te akurat rośliną spasowała bardzo no i ładnie rybki wybarwia;p
Widzę że kotarka z nurzańca robi furrorę To już któryś zbiornik z tym rozwiązaniam. wygląda to bardzo fajnie, ale jak z oświetleniem? Nie pochłaniają za dużo światła liście na powierzchni? u mnie jest ten problem...
Ładne bogactwo kolorów.
Nie jesteś zadowolony?
Masz dobrze poukładane rośliny z tyłu, i jest ich kilka gatunków.
Ale z przodu widać tylko strzałkę. Może spróbój urozmaicić też pierwszy plan, np przenosząc któaś z roślin na przód. Nawet jeśli rosną one dość wysoko, to niektóre da się utrzymywać dość nisko dzięki przycinkom.
nefrete1 napisał(a):Ładne bogactwo kolorów.
Nie jesteś zadowolony?
Masz dobrze poukładane rośliny z tyłu, i jest ich kilka gatunków.
Ale z przodu widać tylko strzałkę. Może spróbój urozmaicić też pierwszy plan, np przenosząc któaś z roślin na przód. Nawet jeśli rosną one dość wysoko, to niektóre da się utrzymywać dość nisko dzięki przycinkom.
Zlituj się nefrete!
Co tydzień wycinam pół wiadra zielska, a ty chcesz mi jeszcze dokładać? Na pierwszym planie rósł jeszcze lilaeops novazealandiae, ale niestety łapał glony, z którymi otoski sobie nie radziły.
Problem jest inny - z wyjątkiem odmiany wendtii "Tropica" w ogóle nie chcą mi rosnąć zwartki, a chciałem upchnąć kilka sztuk pomiędzy trawnikiem a trzecim planem. Nie mam pojęcia dlaczego - w końcu to nie jest specjalnie wymagające zielsko...