• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mój welon :)

kuba93swdn o co Ci chodzi??

Kaef napisał(a):kuba93swdn o co Ci chodzi??

oto, że powiedział to samo.
czy ktos może mi odpowiedzieć ?
ta szafka była pod 112 profilowane, czyli może to zwiększyć koszty?

Jak dla mnie to nie było to samo. To czy profilowana czy nie, nie powinno być jakimś dużym zwiększeniem kosztów, to tylko różnica w kształcie blatu.

co ładny ja miałem około 7 lecz bardzo brudzą akwa

No to już nie wiem.. Może lepiej posprawdzać na allegro czy sklepach akwarystycznych [internet] ?

Na początek można dać akwa na podłoge, akwarium u szklaża można zrobić taniejSmile
I jeszcze potrzebny mocniejszy filtr (około 50-120zł).

Jak już postawisz to akwa na początek na podłodze, to jak je później podniesiesz na szafkę?

126 L

Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.

no właśnie..nie mam w rodzinie pudziana ;D
tata powiedział, że dzisiaj jedziemy do meblowego i zobaczymy czy tam są jakieś solidne szafki, np. do mojego zamówionego kompletu mebli - żeby pasowało Smile
teraz nie wiem co ze żwirkiem - ten drobny ryba bierze do buzi a potem wypluwa, czy może być tak, że go połknie ?

Lepiej żeby był drobny, tak, żeby łatwo mogły go wciągnąć i wypluć. W starym akwarium miałem średni - taki czasem im utkwił bo był za duży, żeby go wypluć. W nowym mam 3mm chyba i znacznie lepiej wygląda, i rybki wiele więcej kopiąSmile Śmiało dawaj, taki żwirek jest wręcz zalecany!
Drobny żwirek jest też wygodniejszy w odmulaniu.

Pozdrawiam!

Frogas napisał(a):Lepiej żeby był drobny, tak, żeby łatwo mogły go wciągnąć i wypluć. W starym akwarium miałem średni - taki czasem im utkwił bo był za duży, żeby go wypluć. W nowym mam 3mm chyba i znacznie lepiej wygląda, i rybki wiele więcej kopiąSmile Śmiało dawaj, taki żwirek jest wręcz zalecany!
Drobny żwirek jest też wygodniejszy w odmulaniu.

Pozdrawiam!

Dzięki za rady, myślę że do tej się dostosuję Wink

A co do akwarium, wszystko jest na dobrej drodze, na chwilę obecną ustalamy gdzie stać szafka i w ogóle jaką kupić.

Skocz do: