21.09.2009, 17:25
Wiem że 1 z modów wysłał mi link do forum ale tam jest takie zamieszanie że nic już z tego nie wiem.
Na skałce hodowlanej i zwykłym kamieniu włożonym do akwa zrobiły mi się okrzemki jak mam się pozbyć najlepiej szybko.
dane zbiornika:
oświetlenie 15w
litraż 54l
obsada:
-razbora klinowa 6x
-kirysek pstry 4 x
-gupiki 4 x
-neon czerwony 2x (niedobitki)
roślinki jakieś 2 jedna to chyba żabienica ale im się nic nie dzieje
chemia- jedyne co wlewam to co 2 tyg. zgodnie z zaleceniem na ulotce-Aqua Plant na rośnięcie roślinek oraz przeciw żółknięciu
Proszę o jedną ale najskuteczniejszą poradę jak się tego pozbyć bo na forum o chorobach roślin też jest o okrzemkach ale ja mam je tylko jak na razie na kamieniu,skałce oraz dolnej części szyby akwa.Może pomoże jakiś glonojad???
Zamieszanie zamieszaniem ale gdybyś przeczytał ten temat to znalazłoby się kilka pomocnych informacji.
Tak czy inaczej łączę coby nie robić jeszcze większego zamieszania.
Na dobrą sprawę nie sądzę aby teraz pojawiły się tu jakieś zupełnie nowe konkrety na temat zwalczania okrzemek.
Kejdi
Na skałce hodowlanej i zwykłym kamieniu włożonym do akwa zrobiły mi się okrzemki jak mam się pozbyć najlepiej szybko.
dane zbiornika:
oświetlenie 15w
litraż 54l
obsada:
-razbora klinowa 6x
-kirysek pstry 4 x
-gupiki 4 x
-neon czerwony 2x (niedobitki)
roślinki jakieś 2 jedna to chyba żabienica ale im się nic nie dzieje
chemia- jedyne co wlewam to co 2 tyg. zgodnie z zaleceniem na ulotce-Aqua Plant na rośnięcie roślinek oraz przeciw żółknięciu
Proszę o jedną ale najskuteczniejszą poradę jak się tego pozbyć bo na forum o chorobach roślin też jest o okrzemkach ale ja mam je tylko jak na razie na kamieniu,skałce oraz dolnej części szyby akwa.Może pomoże jakiś glonojad???
Zamieszanie zamieszaniem ale gdybyś przeczytał ten temat to znalazłoby się kilka pomocnych informacji.
Tak czy inaczej łączę coby nie robić jeszcze większego zamieszania.
Na dobrą sprawę nie sądzę aby teraz pojawiły się tu jakieś zupełnie nowe konkrety na temat zwalczania okrzemek.
Kejdi

)