Chcialam sie pochwalić moimi pupilami czyli dwiema zlotymi rybkami. Ich historia zaczela sie od tego ze dostalam od chlopaka jedna zlota rybe w 7l kuli z niebieskim zwirkiem oraz jedna sztuczna roslinką! W krótce pospieszylam do sklepu akwarystycznego i nabylam wiekszy domek oraz towarzyszkę Rybka jest teraz mi wdzieczna i obydwie maja sie świetnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.09.2009, 11:17 {2} przez Żanecia_.)
zdaje sobie sprawę ze to welony, co nie mienia faktu ze sa złote wiec prosze sie nie czepiać aż takich szegółów;/ Poki co maja 60l ale mysle ze do konca roku zbiornik przekroczy 100l jak uzbieram fundusze, rybki maja 4cm na razie także nie dzieje im sie wielka krzywda. Uwazam ze postapilam lepij niż jezeli miala bym zostawic ja w kuli :]
Oczywiście, że lepiej, ale jak już stawiać większy zbiornik to naprawdę zastanów się nad 160l. Nie będziesz musiała ponownie zmieniać zbiornika jak ryby porosnądo 20cm. Możesz wstawić póki co zbiornik do galerii? Ocenimy sprzęt i wystrój, może uda im się zapewnić w miarę komfortowe warunki póki co.
rybki ladne, wywal tylko ten zamek- zabiera im bardzo potrzebna przestrzen i dokup roslin o twardych, duzych lisciach, ktorych Twoje ryby nie zjedza zobacz tu: http://www.akwaswiat.net/mocne-rosliny-d...#pid125043
Jezeli jestes w sytuacji bez wyjscia, trzeba wyjsc wejsciem.
Dziekuje za radę, zamek wywale jutro. a co do roslin to rozgladam sie caly czas u mnie w Gdyni po prostu nie ma anubiasów (juz sie sporo naczytalam odnośnie tego) takze "poluje" na nie... jesli nie bedzie dostawy do konca miesiaca to zamowię coś z allegro. Co do sprzetu mam filtr firmy auqaszut, nie pamietam dokladnie, a wyrzucilam opakowanie, na ile litrów ale cos ok 2razy mocniejszy niż litraż mojego akwa. grzalki nie posiadam bo temp to 22C takze optymalna dla welonów.