• 5 Głosów - 4.2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie SKALARÓW

A jesteś w stanie zapewnić odpowiedni litraż dla narybku?? Bo naprawdę jest go dużo.

ale mi nawet tak nie chodzi o rozmnozenie bo to dla mnie za trudna ryba tak z ciekawości pytam

[URL=http://chomikuj.pl/kornelek11?b=1][/URL]

No to jeżeli tylko "wiedzieć" to wszystko jest napisane na wcześniejszych stronach.

Witam jestem nowy na forum i mam pytanie posiadam 2 skalary mam je 4 miesiące(czas od zakupu w akwarystycznym) czy jest taka możliwość żeby one połączyły się w pary z z skalarami w równym wieku ale z innego gatunku i zbiornik, lub gdybym dokupił teraz młode z sklepu .Dziękuję za odp

Tematy zostały połączone, korzystaj z opcji SZUKAJ - Kejdi

witam mam takie pytanko do was, słuchajcie jaka roślinkę kupić żeby skalary na niej ikrę składały??????

Mam takie pytanko mam 5 skalarów i zamierzam zostawić tylko parkę,ale tu jest problem ponieważ ostatnio przy składaniu ikry gdy samica składała jajeczka to nie 1 samiec ale 2 samce zapładniały 1 ikrę czym to jest spowodowane????

Proszę o pomoc bo nie mogę parki dobrać?

http://www.akwaswiat.net/rozmnazanie-ska...12095.html

zapraszam do poczytania i śledzenia Smile

Witam mam pytanie choduje skalary i widze jak 1 rybka zarywa do 2 po przez calusy biała całuje czarna zostaje całowana to oznaka że biały! to on?

Ja artemie hodowalem w butelce "pecie" dodawalem jeszcze solo nie jodowanej.
Wieczorem to robilem rano juz byla, nastepnie przecedzalem przez pończoche i dawalem malym.
Wcinaly az uszy im się trzesły.
Widac po nich ze ja jedzą poniewaz na poczatku sa "przezroczyste" i maja czerwone brzuchy.
W ten sposób wychodowałem kilkaset sztuk skalara.
Mozna powiedzieć że na skale przemyslową.

akwarystyka i nie tylko
Sad 

Rozmnożyły mi się skalary a mam też inne ryby w akwarium i stwierdziłem że przeniosę ikrę do oddzielnego akwarium i tak zrobiłem.dzisiaj patrze niektóre jajeczka zmieniają kolor...dodaje ze z ikra nie ma rodziców ale jest woda z poprzedniego akwarium i temperatura też jest ta sama...

proszę się nie dziwić ikra jest na końcówce filtra xd

i teraz pytania dlaczego niektóre jajeczka zrobiły się białe?
czy coś się z tego wykluje?
i czy bez opieki rodziców małe skalarki sobie poradzą?-bo czytałem że małe skalary żywią się śluzem rodziców
czym małe skalary karmić?    

Tematy zostały połączone, proszę korzystać z opcji SZUKAJ - Kejdi

te białe jajeczka wyjmij, są spleśniałe

Skocz do: