• 25 Głosów - 3.96 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sklepy akwarystyczne na + i na -

ludzie maja rozne zdanie- ale jedno jest pewne- jest drogi

viktim napisał(a):ludzie maja rozne zdanie- ale jedno jest pewne- jest drogi

Ja akurat nie mam problemu z niedostatkiem kasy.xD
Ale pieniądze są dla mnie na drugim miejscu jeśli chodzi o przyszłość tych ryb tłoczonych w małych akwariach w zoologikach :3

1. Jest drogo.
2. Ryby w bardzo złej kondycji.
3. Rośliny w bardzo złej kondycji (do tego z uprawy emersyjnej)
4. Przeróżne choroby w zbiornikach.
5. Syf w zbiornikach.
6. Niekompetentny personel.
7. Pomieszane nazwy ryb i roślin.
8. I jeszcze masę innych rzeczy by się wynalazło.

Po prostu odradzam.

Kaef napisał(a):1. Jest drogo.
2. Ryby w bardzo złej kondycji.
3. Rośliny w bardzo złej kondycji (do tego z uprawy emersyjnej)
4. Przeróżne choroby w zbiornikach.
5. Syf w zbiornikach.
6. Niekompetentny personel.
7. Pomieszane nazwy ryb i roślin.
8. I jeszcze masę innych rzeczy by się wynalazło.

Po prostu odradzam.

Ale kupię,kiedyś byłam tam i było nawet wporzo gdybyś porównał/a z takim zoologikiem w Wolinie.Kilka mieczyków pływało w rybich tupach co się rozkładały.Fu!

viktim napisał(a):a co ma dziewczyna zrobic jak Galaxy jest NAJWIEKSZA ATRAKCJA szkolnej wycieczki??? Kiedys byl dobry sklep akwa troszke dalej w kierunku Fali ale nie wiem czy jeszcze tam jest.

Natka!!! chyba ze sie wyrwiesz do tego zoologa na rogu co sie nazywa MALE ZOO???

Szkoda że już go nie ma,wprawdzie jestem w Szczecinie nierzadko.Kiedyś właśnie tam na rogu z zoologiku bywałam

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze sklepem internetowym "Glonojad" (http://www.zoologiczny.sklep.pl/)?

Złożyłem u nich zamówienie na filtr i grzałkę, które mieli na stanie z prośbą o szybką wysyłkę, tak aby towar dotarł do mnie przed najbliższym weekendem (chciałem zalewać akwarium i szykować je do zasiedlenia).

Tymczasem, po pierwszym sympatycznym kontakcie (jeszcze przed złożonym zamówieniem) teraz jest wielka dupa. Sorki za przekleństwo, ale od godz. 13.00 staram się dzisiaj skontaktować z kimś pod dostępnymi numerami telefonów na ich www i nic...Prosiłem o potwierdzenie wysyłki, nagrałem wiadomość w tej sprawie i dalej nic.
Co gorsze, znalazłem o tutaj:
http://zakupy.onet.pl/opinie.html?Id=180...AwMS5qcw==

opinię o tym sklepie. Sami zobaczcie jaką...i zaczynam być przerażony ew. perspektywą podobnego czekania...Czy mam powody się bać ?

PS. Update z dzisiaj.
Okazało się, że właściciele mają "selektywny" system odbierania połączeń telefonicznych. Z moich chyba 6-8 prób dodzwonienia się wczoraj i dzisiaj nie odebrali żadnego, natomiast żony (dzwoniła dzisiaj rano ze swojej komórki) od razu. Ot cud ! Myśleli po prostu, że nowy klient dzwoni, a tu zdziwko, he he...
Oczywiście, okazało się że pomimo solennej obietnicy zrealizowania zamówienia i wysyłki w dniu wczorajszym nic z tego nie wyszło.
Powiem szczerze, że o to nie miałbym jeszcze żalu. Mam żal za to do sklepu o przysłowiowy "brak jaj" i niepoinformowanie mnie wprost, że się nie uda wysłać paczki w terminie wcześniej obiecanym. A wystarczyło odebrać telefon.

Zatem moja opinia o sklepie póki co jest negatywna. Może ceny i asortyment to mają dobre, ale podejście do klienta jest gorzej niż mierne. Kontakt z nimi jest do "dupy" i szczerze, to nie polecam go ludziom którym zależy na szybkiej realizacji zamówienia.

I na koniec mojego trochę przydługawego wywodu. Dziwię się sklepom (zwłaszcza takim jak w/w), że w dobie obecnej nie najlepszej koniunktury rynkowej, nie starają się zadowolić klienta , zwłaszcza nowego, tylko go zlewają. Toć wiadome jest nie od dziś, że jeden zadowolony klient = 10 pozytywnych głosów, a 1 niezadowolony = 100 negatywnych opinii...

-papla131- napisał(a):NA +
Sklep ZOOlogiczny na os.Przyjażni w Poznaniu
-świetna doświadczona pani,
-ryby w idealnym stanie,
-piękne 2 akwa wystawowe
-duży wybór

Moim zdaniem wielki -
Byłem tam raz bo na allegro wystawiają dużo roślin(wydaje mi się że dość drogie) więc pomyślałem że wejdę i sprawdzę dokładnie. Rośliny były w tragicznym stanie, a pani która zauważyła mnie po ok pięciu minutach z wyrzutem powiedziała że mam za duże wymagania.
ryby na +, duży wybór ale nie pamiętam jakie były ceny

amidar napisał(a):Dołoze kilka swoich propozycji z Katowic i okolic:

Sklep Zoologiczny Amazonka S.C.
Katowice, Andrzeja 5,
tel. (032) 203-28-65
Sklep rewelacyjny. Sprzedawca zawsze uśmiechnięty, na dokładkę posiada sporą wiedzę fachową. Masa sprzetu i rybek. Jezeli czegoś w danej chwili nie ma to najczęściej sprowadza w ciągu 2 dni. Poza tym w większości przypadków posiada najniższe ceny w Katowicach. Swego czasu szukalem filtra do akwarium 240l i u niego dostalem filtr w cenie 230 zl (JBL Clistal Profi 250). Dzisiaj kupowalem filtr do akwarium 100l Sera Fil 120 za 82 zl. Poza tym np. pielegnice kupowalem po 9zl. Zwir 2zl za 2kg. Przy większych zakupach(>100zl) zawsze mozna liczyc na upusty lub gratisy. A to cena nizsza, a to dodatkowa ryba lub 2 darmo, to samo z roslinami.

Sklep ZOO Natura
Katowice, CH Silesia City Center
ul.Chorzowska 107
Sklep bardzo dobrze zaopatrzony. Praktycznie wszystko co mozna sobie wymarzyc. Sporo rybek, roslin, wyposazenia, karmy. Sklep otwarty rowniez w soboty i niedziele. Wada tego sklepu jest to ze jest oblednie drogi. Ceny wszystkich artykulow z regoly sa 2-3 krotnie wyzsze nie w innych sklepach. Ale awaryjnie zawsze mozna skorzystac.

Ja również jestem ze śląska i ZUPEŁNIE zgadzam się z Tobą ;D

"Amazonka" jest świetna! Dużo ryb,ładne akwaria,a jeśli czegoś nie ma to sprowadzą ;] Super obsługa,bez wciskania wszystkiego na siłę.
Ciekawe ryby słonowodne! Jest też akwarium z paletkami i ogromne akwarium z gigantyczną skrzydlicą!
Ceny chyba najniższe w całych Katowicach.Właśnie tam będę kupować akwarium i wszystko pozostałe ;]

Co do "Zoo Natury" to tak,bardzo fajny sklep.Duży,zadbany itd.
Ale jak się widzi te ceny to się odechciewa tam wchodzić ;p
Chociaż w sumie to nie ich wina.Po prostu mieszczą się w silesii i muszą płacić ogromne sumy za wynajęcie tego sklepu,więc muszą jakoś zarobić na czynsz xD

Res-Gal Rzeszów. DUŻY + za przystępne ceny, duży wybór i za miłą fachową obsługę.

"HURTOWNIA RYBEK AKWARIOWYCH"
Gliwice, ul.Nowy Świat 63 (w podwórzu)

Ponoć większość sklepów z okolicy się zaopatruje właśnie w tej hurtowni. Gigantyczny wybór ryb - po prostu wszystko i tanio. Np bojownik 5pln w sklepach 10pln. Gorąco polecam

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Lublin

Na plus +++++

Sklep zoologiczny Akara na ul. Koncertowej
Czyste, przestronne akwaria, osobny zbiornik z roślinkami (rośliny zdrowe chociaż zbyt wielu odmian nie ma). Zero trupów, rybki zdrowiutkie. Największy plus za obsługę. Facet sympatyczny, zna się na rzeczy, dobiera rybki do litrażu i nie wciska kitu. Na dodatek odławia fachowo, w zatłoczonym akwarium złapie wskazanego gupika i w mgnieniu oka ten już będzie w worku. Ma sporo rzadkich gatunków (m.in. pstrążenice, kolcobrzuchy itp.) i osobne zbiorniki dla bojowników. Sprowadza sprzęt na zamówienie.

Sklep zoologiczny Świstak ul.Górska w wieżowcu
Akwaria ładne, czyste, duży wybór ryb, roślin i dekoracji. Zero trupków, raczej zdrowe. Sprzedawczyni zna się na rzeczy, pomaga w doborze obsady, a facetowi, który chciał welona do kuli walnęła niezłe kazanie (sklepowe welonki mieszkają w 300l). Bojowniki w osobnych akwariach, ogromna paleta pokarmów, możliwość oddawania zbędnego narybku gupików i molinezji za skromną opłatą.

+/-

Artus sklep zoo w Realu ul.Chodźki
Czyste akwaria, duży wybór ryb, mnóstwo roślin. Czasem są trupki, większość zdrowa. Minus za obsługę, niby większego kitu nie wcisną, ale niedouczeni i to podejście sprzedać ile się da...

Na minus -----

Kakadu Galeria Olimp ul.Spółdzielczości Pracy
Obsługa bezmyślna, nie odróżnają mieczyka od molinezji, sporo trupów, pomieszane nazwy. Dramatyczne przerybienie (akwa 120l, a w nim kilkadziesiąt różnych akar, dyskowców i sporo zebr, ramirez i kakadu podpisanych "pielęgnica"), odławiają ślamazarnie, przygniatając i uszkadzając rybkę. Sprzęt niezły, ale wciskają co widzą pierwsze na półce. Trauma.

King Zoo Tesco ul.Orkana
Dużo ryb, mnóstwo roślin, ogrom trupów. Ryby bez oczu, z krwawymi ranami. Bojowniki siedzą w 150ml wody każdy. Obsługa wie niewiele i wciśnie co się do. Na moją uwagę o martwych neonach wyłowili je siatką, którą dwie minuty wcześniej wyjmowali z tego samego akwa żywe rybki. Sprzętu sporo ale trzebo wybierać samemu.

Skocz do: