9
Piczu14 napisał(a):No wszystko ładnie i estetycznie, tylko jedno pytanie mnie nurtuje. Co wspólnego mają egzotyczne ryby i rośliny, z naszą polską rzeką Wieprz??
To już moja wizja ;P Ale chodzi w sumei raczej o wystrój niż o gatunki. Bo co z wieprza miałbym trzymać w 112 litrach? Chyba tylko jakieś uklenie ;P
9
Dużo się u mnie w akwarium zmieniło, chciałem teraz zrobić zdjęcia, ale źle wychodzą. poczekać więc muszę na wieczór, wtedy będzie ok

tak więc wieczorem wrzucę nowe zdjecia.
0
Czekam z niecierpliwością
9
No więc update

Musiałem trochę ściemnić, aby było ładniej widać ;P

Czy ktoś wie co to za gatunek?? Wpadła mi w ręce, a nawet nie nznam jej nazwy...

Alternanthera spllendida po pewnych początkowych problemach, teraz odbija i dosyć szybko rośnie
Mam trochę problemu z glonami na anubiasie, ale pomogła mi chemia. Teraz został jakby martwy dywan na liściach. Gdy już hydrocotyle się rozrosną i jeszcze jakiś trawniczek dostawię planuję wpuścić krewetki amano i mam nadzieję, że one uporają się z tymi glonami.
Co do grzałki i reszty sprzętu, to czekam aż nurzaniec sam go zamaskuje.
\
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2009, 18:50 {2} przez
Laket.)
9
Witam ponownie! Po pewnych perturbacjach akwarium wraca do normy. Jak widać rośliny dopiero opanowują na nowo akwarium. Zmieniła się też lekko obsada.
11
fajnie, ale te bojki to ja bym zamienił na coś innego
2
Ten bojek wygląda jak widmo... :p
Naprawdę ładne ale dokupiłbym roślin.
Piszę poprawnie po polsku.
Dbaj o stylistykę i ortografię.
28
obsada jaka jest i jaka ma być?
9
akwarystyk 030 napisał(a):fajnie, ale te bojki to ja bym zamienił na coś innego
Ale dlaczego? Mi one bardzo pasują. Wcześniej miałem Kakadu, a potem labeo i oba agtunki nie dawały żyć innym rybom, a bojowniki sobie spokojnie żyją.
Locko napisał(a):Ten bojek wygląda jak widmo... :p
Naprawdę ładne ale dokupiłbym roślin.
Wiem, wiem miałem znacznie więcej nurzańca ale wykarczowałem trochę. Czekam aż mi się Alternanthera splendida rozrośnie bo z jednego po przycince zrobiłem dwa skupiska.
HELL BOY napisał(a):obsada jaka jest i jaka ma być?
-2x Kiryski Lamparcie (docelowo5).
-2x Otosek (2 zniknęły w dziwnych okolicznościach).
-4x Neonek Red (póki co).
-1x Zbrojnik Niebieski.
-2x Samica Bojownika.
-1x Bojownik.
-2x Kosiarka.
W sumie to jeśli chodzi o gatunki to nic więcej. Tylko uzupełnić otoski i kiryski muszę. No i obowiązkowo powiększenie ławicy neonków. Jednak coraz bardziej interesują mnei rośliny, a nie ryby ;P
28
kosiarki do oddania, przeciez i tak powiekszasz stadko kirysko i otoskow. Neonkó do 20 możesz powiększysz