26
bercia289 napisał(a):Ja też dostałam 10% kiedyś za coś i nie robię z tego hallo, o mamo bądźcie poważni, robicie błędy i ponosicie karę takie jest życie nawet to online, cieszę się, że jest walka z ortografią, bo to jest lenistwo nie poprawienie podkreślonego wyrazu.
Taka jest praca moderatorów,
Wpisz sobie "po za" osobno i zobacz czy się podkreśla, jakby podkreśliło to bym poprawił - zawsze tak robię. Jakby faktycznie to była moja wina (lenistwo) to bym się nie odezwał. Mi nie chodzi o te 10% bo na prawdę nie jest to dla mnie takie istotne. Róbcie co chcecie, ja uważam, że było to niepotrzebne i tyle.
Nie mam nic więcej do powiedzenia
37
Słowo "po" jak i "za" jest przyimkiem prostym.
Nie jesteś sam na forum nie wyobrażasz sobie jakie rzeczy się tu wypisuje np: chodziarz -nie podkreślane przez słownik gdyż to słowo oznacza sportowca a słowo chociaż. Tak samo "górami" i pełno innych słów które brzmią tak samo a co inaczej znaczą i inaczej się je pisze...
Ja uważam że nie chodzi o to że było to niepotrzebne ale to Twoja prywatna sprawa do której ja nie mam prawa uświadamiać innych userów.Nazywa się to praniem brudów publicznie więc proponuję zakończyć Twoją sprawę.
26
Wracając do regulaminu to nie ma w nim dosłownie nic o tym w jaki sposób ludzie będą karani. Powinno być napisane jaka jest wartość ostrzeżenia, na jaki czas ono obowiązuje.
Cytat:5. Wszelkie posty nie spełniające w minimalnym stopniu zasad ortograficznych, interpunkcyjnych (wielkie litery na początku zdania, kropki) i pozbawione logicznej spójności będą kasowane lub moderowane bez powiadomienia autora.
Nie jest zaznaczone, że takie błędy będą karane ostrzeżeniami. Nie myślcie, że czepiam się dalej tego swojego ostrzeżenia - po prostu uważam, że regulamin powinien zawierać takie informacje bo w sumie to w tym momencie każdy "warn" za ortografię jest niezgodny z regulaminem - należy to poprawić.
Po za tym, chciałbym zobaczyć pełną listę moich ostrzeżeń. To, że dostaje PW info o "warnie" nie jest dla mnie satysfakcjonujące. Chcę mieć wgląd do moich wcześniejszych ostrzeżeń bo widzę, że mam ich kilka.
Mam do tego prawo
37
Gismo napisał(a):Poza tym, chciałbym zobaczyć pełną listę moich ostrzeżeń. To, że dostaje PW info o "warnie" nie jest dla mnie satysfakcjonujące. Chcę mieć wgląd do moich wcześniejszych ostrzeżeń bo widzę, że mam ich kilka.
Mam do tego prawo
To jedyna forma w jakiej sam widzisz Swoje ostrzeżenia.Uwagi co do systemu i jego nieprzejrzystości możesz zgłosić do administratora forum(na pewno też przeczyta ten wątek)
Masz wgląd tylko na pw tak jak napisałeś powyżej musi Ci to wystarczyć.Są też notki każdego moderatora który wystawił ostrzeżenie w dziale moderatorów.Jeśli chcesz mogę Ci to wysłać na pw -nie ma sprawy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2009, 12:23 {2} przez
Olek.)
26
tak więc czekam na wiadomość PW
Po rozmowach z Olkiem niestety stwierdzam, ze to forum ma niezły bajzel w "papierach". Ostrzeżenia typu "temat" czy "spam" nie są dla mnie jednoznaczne a co ważniejsze nie mają tego udokumentowanie. Byłem na niejednym forum i zawsze było pisane tak: Ostrzeżenie np. za spam [link do posta, tematu] i każdy wiedział za co dostał karę. Po poproszeniu o listę moich przewinień dostałem takie coś:
28.05.2009 21:22 data wystawienia ostrzeżenia
Gismo 10% temat
30.05.2009 14:20 data wystawienia ostrzeżenia
Gismo 30%- połowa jego postów to spam i do tego fatalna ortografia ciągle poprawiana przeze mnie kolorem.
31.05.2009 12:33 data wystawienia ostrzeżenia
Gismo 10% - zbyt krótkie bezpodstawne odpowiedzi -spam
04.06.2009 14:57- data wystawienia ostrzeżenia
Gismo 10% nie zastosowanie się do regulaminu działu zdjęć zwierząt akwariowych
06.06.2009 13:19 data wystawienia ostrzeżenia
Gismo 10% kiepska ortografia (ciągle poprawiane jego posty)
Jest to zbyt ogólnikowe moim zdaniem - nie musicie się z tym zgadzać. Jak dla mnie jest tu zła organizacja i niekompletny regulamin gdyż za błędy ortograficzne (według regulaminu) nie powinniście dawać ostrzeżeń.
Pozdrawiam moderatorów
37
A ja zapytam dlaczego nie dałeś wszystkiego? Skoro upubliczniasz :
Gismo 30% nie pierwsze ignorowanie regulaminu i mojego posta w danym temacie:

Nie miałeś prawa tego upubliczniać dostałeś na pw informacje że są to prywatne notki.Co do pracy moderatorów to chyba sam wiesz jak i dlaczego znalazłeś się w takiej sytuacji,jeśli nie wiesz to życzę powodzenia w szukaniu sprawiedliwości na tym świecie.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2009, 12:48 {2} przez
Olek.)
26
1z6 uzasadnione choć na tym screenie mało widać
10
Gismo napisał(a):Byłem na niejednym forum i zawsze było pisane tak: Ostrzeżenie np. za spam [link do posta, tematu] i każdy wiedział za co dostał karę.
Nikt Cię tu nie trzyma na siłę. Jeśli bardziej podoba Ci się na innych forach to droga wolna.
Moderatorzy nie mają obowiązku udzielania Ci po raz kolejny informacji za co dostałeś ostrzeżenia, tym bardziej na forum publicznym.
6
Forum Warning System: Warning
You have received this PM because you've been warned by one of the board\'s Warners.
This was the general reason for the warning:
Post pod postem= spam
http://www.akwaswiat.net/sho
You received 10% warning points this time, which brings you on a total warning level of 10%. It will take you about 20 day(s) to get rid of this 10%.
This message was automatically sent by the Forum Warning System. If there is something not right about this message, please forward it to your board Administrator.
Na drugi raz kolego jak piszesz do mnie to pisz po polsku. Druga sprawa to żeś nawet nie pofatygował się sprawdzić w jakim czasie te posty wpłynęły , a to tylko zbieg okoliczności że w tym samym czasie daliśmy odpowiedź.
Ps.
Nie którym władza naprawdę do głowy uderza.
Pozdrawiam.
Piotrek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2009, 16:41 {2} przez
pyrkosz61.)
6
Taki komunikat jest automatycznie wysyłany przez pw po dodaniu ostrzeżenia.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.