Temat zamknięty
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moderatorzy - "niesprawiedliwe" ostrzeżenia

Chciałbym zwrócić uwagę na to, że moderatorzy coraz częściej dają ostrzeżenia za "pierdoły". Ja dzisiaj dostałem 10% za to, że napisałem "po za" osobno. Człowiek ma już na koncie ponad pół tysiąca postów gdzie za jeden mały błąd jest karany. Jak dla mnie moderowanie to nie karanie ludzi tylko utrzymywanie porządku. Nie mam do nikogo pretensji ale to poważne forum i jego użytkownicy także powinni być traktowanie poważnie.

Pozdrawiam

Nazwa tematu została poprawiona - Kejdi

Wszystko jest traktowane poważnie i radzę się bardziej pilnować nie tylko z ortografii.Każdy zna swoją liczbę ostrzeżeń .

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

chłopie Ty chyba kpisz ze mnie? Doszukujesz się specjalnie tych błędów? sprawia Ci to przyjemność? Jak jesteś taki mądry to czemu nie postawiłeś przecinka przed wyrazem NIE w swojej wypowiedzi? Bądźcie ludźmi! i nie róbcie innym na złość bo to nie o to chodzi...

a gdzie jest liczba ostrzeżeń?
a z tym "po za" to rzeczywiście przegięcie pałki : )

dlatego ja przestalam tu wchodzic, bo dostalam 10% za zbyt duza ilosc zaloxonych tematow- teraz juz nie wiem co moge a co nie.... a na koniec sie dowiedzialam, ze to tylko 10% i zebym nie robila cyrku, bo niektorzy maja 60%.......

VEGEtacja napisał(a):a z tym "po za" to rzeczywiście przegięcie pałki : )
Z tym się częściowo zgodzę. Mi osobiście nie chce się poprawiać tego typu błędów więc nie daję za nie ostrzeżeń. Za ortografię czepiam się tylko w wyjątkowych sytuacjach.
Wydaje mi się, że ostrzeżenie za coś takiego mogło się zdarzyć tylko w przypadku użytkownika często popełniającego poważniejsze błędy ortograficzne.
Mimo wszystko prosiłabym użytkowników forum o zwracanie uwagi nawet na takie "pierdoły" oraz ogólną schludność swoich wypowiedzi .
viktim napisał(a):dlatego ja przestalam tu wchodzic,
Chyba jednak nie przestałaś Smile
viktim napisał(a):bo dostalam 10% za zbyt duza ilosc zaloxonych tematow
Ustosunkuję się bo to ode mnie Smile
Nie ma żadnego limitu ilości zakładanych tematów - i dobrze byle tylko wszystko trzymało się kupy i miało jakikolwiek sens. Po co jeden użytkownik zakłada 4 tematy o tym samym gatunku w którym i tak pojawiają się pytania poboczne już w pierwszym poście? Dodam, że pytania te w większości zadawano już na forum - padały też odpowiedzi. Właściwie powinno być więcej niż 10%.
(już posklejane i poprawione łącznie z nazwami)

viktim napisał(a):teraz juz nie wiem co moge a co nie....
Jest coś takiego jak regulamin i zdrowy rozsądek.

viktim napisał(a):a na koniec sie dowiedzialam, ze to tylko 10% i zebym nie robila cyrku, bo niektorzy maja 60%.......
Dokładnie tak. Skoro chcesz funkcjonować na forum to staraj się stosować do panujących tu zasad - nie dla samej zasady ale dla wygody wszystkich innych użytkowników.

Cieszcie się bo i tak jesteście tu ulgowo traktowani. U mnie jest jeszcze ostrzej bo się wzięliśmy za ogólne lenistwo i "usprawiedliwianie" się dysleksjami i innymi "dysmózgowiami", które dotykają od 3%-5% ludzi a nie 97% jak to teraz jest. Zasłanianie swojego lenistwa takimi papierkami jest żałosne. Literówki są normalne, ale nagminne łamanie zasad ortografii i składni zdań już nie.

i właśnie o to chodzi. Pół tysiąca postów w tym jeden błąd który przecież nie zrobiłem specjalnie. Trochę luzu, każdy stara się pisać dobrze bo wtedy innym lepiej się czyta.

Czy można jakoś sprawdzić ile się ma % i za co?

Zawsze masz pokazane ile dostałeś a linijkę niżej ile masz razem.
Już kolejny raz mówisz nam o ilości Twoich postów.Jeśli chodzi Ci o to że nowi(mający mało postów jesteś w błędzie) mają ulgi.Uczepiłeś się tego jednego wyrazu....nie zamierzam Cię odsyłać do reszty Twoich napisanych postów.To dzisiejsze nie jest tylko za dziś....
Gismo napisał(a):Trochę luzu, każdy stara się pisać dobrze bo wtedy innym lepiej się czyta.
To jest przecież oczywiste.
Gismo napisał(a):Doszukujesz się specjalnie tych błędów? sprawia Ci to przyjemność?
Jeśli chcesz dalej rozwinąć ten wątek to zapraszam na pw.
Też byłem tu kiedyś zwykłym i też dostawałem ostrzeżenia za "pierdoły".
Nie wiem czemu miało służyć zakładanie wątku ale jak już jest to zostanie otwarty aby każda inna osoba,która uważa się za poszkodowaną mogła powiedzieć całemu forum za co została ukarana.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Ja też dostałam 10% kiedyś za coś i nie robię z tego hallo, o mamo bądźcie poważni, robicie błędy i ponosicie karę takie jest życie nawet to online, cieszę się, że jest walka z ortografią, bo to jest lenistwo nie poprawienie podkreślonego wyrazu.
Taka jest praca moderatorów,

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
Temat zamknięty

Skocz do: