• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Zależy w jakim akwarium ile ma mieć litrów?

-.-'

Seoo nie zauważyłem tam tego kawałka o prętnikach, ale nie chce ich, jakoś nie przekonują mnie za bardzo do siebie

Akwarium proste 50l.

Filtracja - AquaEL TURBO 350
Grzałka - brak (temp 24-25oC)

Neon x20
Krewetki RCx4
Bojownik x1

112l Smile To mogą chyba tak ?? Smile

Olek napisał(a):Z obsadą z sygnatury proponuję:
-5 samców lub 2samice i samca.Choć masz dość dobrze dobraną obsadę więc warto tak "zatruwać" wodę.Z porządnym filtrem i dobrym rozwojem akwarium spokojnie tyle co mówiłem.Wierzę w Twój talent i umiejętności.
Nie napisałem, że bystrzyki idą do oddania. Może i do kupy obsada jest dość dobra ale bystrzyki są strasznie płochliwe..... co tu dużo gadać, nie jestem z nich zadowolony choć w sklepie zachowywały się inaczej. Padł pomysł akurat na gupiki, ogólnie na ryby bardzo towarzyskie - chce w końcu zaznać (zaobserwować) prawdziwego życia akwariowego.

Może ktoś ma inny pomysł....

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

koyot92 a jakie jeszcze rybki pływają w akwa?

-.-'

Będą pływaćSmile mam zamiar kupic do tego 10 neonków i 6 dania pręgowanych Smile

Może lepiej by było 1 parę ramirez i zwiększyć liczbę neonków do 15szt,i dań do 8szt.?Do tego kilka otosków?

-.-'

eZp napisał(a):Seoo nie zauważyłem tam tego kawałka o prętnikach, ale nie chce ich, jakoś nie przekonują mnie za bardzo do siebie

Myślę, że bojownik nie powinien ruszać DOROSŁYCH krewetek, ale z dochowaniem się potomstwa mogą być MAŁE problemy.

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

eZp może zamiast neonków żałobniczki?
Obsada by była wtedy taka:
5/6xżałobniczka
6xotosek
krewetki

-.-'

Można i tak Smile Bo neonki to tez świetne ryby Smile Dzięki za pomoc Smile

Skocz do: