• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Napowietrzacz ELITE 800 i jego wyciszenie

Witam mam problem z tym filtrem wszedzie czytałem ze to cichy filtr i wg. kupiłem go dzisiaj i mi strasznie buczy nie da sie go nigdzie dac jak moge go jakoś obciażyć, wyciszyć czy cos??

Nazwa tematu została poprawiona - Kejdi

Może jest wadliwy? Oddaj go na gwarancję(w miarę możliwości)

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

no to jutro ide do sklepu bo to poprostu porażka

Siema chciałem wyciszyć napowietrzacz bo działa głośno i troche to denerwuje. Moje napowietrzacze to elite 800 wogole brzeczy nawet nie stoi w miejscu tylko lata po całym stole, mam tez inny napowietrzacz aquael jakis stary ktory działa cicho jak nie podłącze rurki, a po podłączeniu tez zaczyna strasznie głośno działać. Co mogę z tym zrobić? Może jakieś inne ciche napowietrzacze polecacie?

Tematy zostały połączone, nie zakładaj kilku podobnych tematów - Kejdi

weź małe pudełko i wyklej je w środku gąbką lub watą, wsadź do środka napowietrzacz i zamknij pudełko. Ja tak kiedyś zrobiłem i nie było nic słychać

Niezbyt dobry pomysł bo napowietrzacz może se po prostu spalić .
Po co ci w ogóle on ? Kiedy do akwarystyki weszły filtry napowietrzacze stały się zbędne , obecnie głównie napędzają jakieś ozdoby.

Muminek taż tak myślę ale on się nie pyta o krytykę ale jak go uciszyć.Ja mam go przylepiony taśmą grubą to szafki gdzie akwarium jest.Między taśmą i napowietrzaczem jest gąbka.(napowietrzacz mam tymczasowo bo zepsuł mi się AquaEl Fan-2 jest w naprawie)

Można zrobic tak tylko w miejszej skali, sprawuje się idealnie

Załączone pliki Miniatury

akwarium 112l proste
tetra ex700,Fan 1plus, RO
aquael neoheater 150w (26 stopni)
3x18w 2xPhilips 865+aquarelle
obsada:
neon inessa 5szt
kirys pstry 5szt
otoski 6szt
kosiarki 2 szt
b.sumatrzańska 8szt
b.różowa 8szt.

VIP_1 napisał(a):Można zrobic tak tylko w miejszej skali, sprawuje się idealnie

no o takim czymś myślałem, i to jest dobry sposób. Miałem tak prawie rok i nic się nie działo

No wielkie dzięki za pomoc Smile sposób bardzo fajny napowietrzacza wogóle nie słychać Wink jeszcze raz dzieki Smile

Skocz do: