131
Moje kosiarki nigdy nie zauważyłem żeby zaczepiały inne ryby(z wyjątkiem paru godzinnego narybku molinezji który przerzedziły),roślin nie ruszają a glonów to ja nie mam.Karmie je tabletkami ze spiruliny.Wiem że kosiarki danio nie ruszą(przynajmniej u mnie),a gupików to nie mam i nie planuje mieć.Mam 3 kosiarki i wszystkie pływają razem,mają po około 5-6 cm.
8
Gupików kosiarki też nie ruszają.
Pozdrawiam ;)
37
Kosiarka dla mnie jest typem leniwca jak znajdzie pokarmu,To się naje coś tam glonów poskubie ale do innych nie ma mowy.Co innego jak między sobą figlują i się ganiają.
23
eee koledzy nie czytaliście o kosziarkach zanim je kupowaliście ? większość z was ma szczęście że trafiło na PRAWDZIWE kosiarki a nie na ich podrubę którą jest glonojad bardzo podobny do kosiarki jest on agresywny . Najłatwiej go odróżnić od kosiarki za pomocą wąsików , glonek ma 4 wąsiki a kosiarka ma 2
8
Hmmm... nie wiedziałam. Będę pamiętać na przyszłość.
Pozdrawiam ;)
4
werka123 napisał(a):eee koledzy nie czytaliście o kosziarkach zanim je kupowaliście ? większość z was ma szczęście że trafiło na PRAWDZIWE kosiarki a nie na ich podrubę którą jest glonojad bardzo podobny do kosiarki jest on agresywny . Najłatwiej go odróżnić od kosiarki za pomocą wąsików , glonek ma 4 wąsiki a kosiarka ma 2
Trochę namieszałaś, bo opis jest bez sensu. Zapewne chodziło Ci o glonojada syjamskiego, ale on nie ma wąsów.Co do kosiarek to ciężko trafić prawdziwe (ich rozmiar nie przekracza 10 cm), pod tą nazwą sprzedawanych jest kilka gatunków ryb. Nie jedzą one roślin i nie wypisujcie takich rzeczy bo będzie to powielane i kolejne bzdury będą trafiały do sieci. Co do odżywiania to te powszechnie dostępne w sklepach skubią glony tylko za młodu, potem się uczą jeść wszystko to co inne ryby.
16
Chciałbym dokupić 2 pielęgnice papuzie do mojego 200l akwarium, mam dobre oświetlenie, dużo roślinek, pompke tetra EX600. Czy te akwarium wystarczy na 2 pielęgnice papuzie? One nie są agresywne bo mają coś z pyszczkiem.
Tematy zostały połączone - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.06.2009, 19:54 {2} przez
Kejdi.)
37
Czego w tym Twoim akwa już nie będzie......
Papuzie mogą być w 200 litrach ale co z resztą Twojej obsady?
Dopisz wszystko o Twoim akwarium zaczynając od obsady.....
Przy nieprawidłowej diecie(i od przyzwyczajenia charakteru) mogą one niszczyć rośliny.Jednak te rybki przechodzą taki szał genów z powodu ich złej hodowli że pysk nie jest jej największym problemem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.04.2009, 16:36 {2} przez
Olek.)
7
masz za słaby filtr, tetra 1200 by sie przydała
450l
2xalbino red tiger oscar
2xalbino red oscar
1xGlyptoperichthys gibbiceps
1xLiposarcus pardalis
2xmastacembelus favus
5
napisz jakie masz ryby. lepiej byłoby wybrać sobie jakieś normalne ryby, bo papuzie to mutanty i się w sumie tylko męczą zanim zdechną, ale jak lubisz to proszę bardzo.