No właśnie limnofilli już nie mam

A jak miałam to rosła jak głupia po kilka cm na dobę... Podaję potas z soli ( jak widzę że na lotosie się dziurki robią

i raz w tygodniu "super" mieszankę z allegro. Na razie glony tylko na szybach więc co 4 dni ścieram no i jakieś małe nitki na żabienicy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Dwie nowe fotki

Obsada się zmieniła, nowy dom znalazła moja dorosła parka skalarów - zostały maluchy. Dokupiłam 4 kosiarki gdyż wyszedł mi glon nitkowe, rybcie dały z nim rade w 4 dni

Nie przywiązuje się zbytnio do nich bo nie przepadam za smokami w akwa więc jak zauważę, że przybierają na wadze to dostana eksmisję

Zastanawiam się również nad wymianą neonków na inną mniejszą ławicę... Od kiedy nie ma Dorosłych skalarów neonki pływają gdzie popadnie i wygląda to nieciekawie....
Na zdjęciach widać również jakąś czerwoną roślinkę, nie wiem jak się nazywa chyba jakaś limnofilia

Ogólnie jest ona tylko na "przetrzymanie" jutro wylatuje do innego zbiorniczka z którego relacja niebawem
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us