• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sposoby walki z ślimakami

Świderki są pożyteczne, przekopują podłoże, więc nie musisz się nimi martwić. One roślin na pewno nie jedzą, nawet dorosłe. Smile

no pożyteczne tylko poczekaj jak się z nich plaga zrobi to będą szkodnikami.wiem co o nich tępiłem to i te drugie też.

W sumie co za dużo to niezdrowo. U mnie na razie nie ma ich za dużo, niech już sobie tą glosie wykopują Smile Jak zaczną przeszkadzać, to bocje w drugim akwa będą miały używanie Wink

no bardzo słusznie pilnuj ,żeby za dużo ich nie byłoBig Grin

proponuję bardziej rozwinąć swe opisy.wszystko jest ważne .dajesz nawozy?,ile świecisz światło.odmulasz dno,jak często podmianki robisz.co do ślimaków to poradze ci wyłapać je ręką(najlepsza metoda) i ograniczyć jedzenie zalegające na dnie(pożywka ślimaków).

nie daje nawozów
ok.17 godzin z 1 godziną przerwą
odmulam 1 na miesiąc
wodę wymieniam 2x ma miesiąc 1.4

Kupiłam "pułapkę" na ślimaki.. Po paru miesiącach nauczyły się i nie chcą włazić :/

45l
4 x kirys
4 x gupik
3 x bojownik
1 x glonojad
5 x kardynałek
Piszę poprawnie po polsku.

A ten sposób na marchewkę, to mam pytanko co do niego, ona ma być surowa czy jakoś ugotowana??

Ugotowana jak na sałatkę.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Kiedys uzylismy preparatu na slimaki - ale niektóre przezyly Sad
Jaki jest SKUTECZNY preparat na nie? :|

Nie mam polskich znaków, oprócz 'ó' (i sygnatury - tu używam Tablicy Znaków)...
Lubisz Proporczykowce? Odwiedz mój blog :)

Skocz do: