• 5 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l] krewetkowe Iwagumi (aktualizacja 13.01.'12,S010P91)

Najważniejsze te fundusze:p tak jak u mnie.. ja teraz na obsade do 112l potrzebuje:p
a u Cb było ładnie, a będzie może ładniejSmile

AKTUALIZACJA:
Ostatnia fota przed restartem:

No to obiecany RESTART w stylu iwagumi.

Roślinki:
-gałęzatka
-glosia
-sitowie drobne
-mech xmas

Zwierzątka:
-xx RC
-6x narybek skalara

Kamienie to porfir ze składu kamienia, co ma swoją zaletę bo kosztowały 24zł/29kg Wink

Od 13 dziś walczę z tym akwarium a i tak chyba wszystkie garnki są zajęte jeszcze mchami i innymi roślinkami ze starej aranżacji.
Wyszło jak wyszło- tak mam pełną świadomość tego, że glosia i sitowie będzie się rozrastało 2 miesiące Wink

No... zapowiada się fajnie. Big Grin Mam takie pytanko, bo widziałem na wcześniejszych fotkach, że miałeś żywe tło, tylko z jakiego mchu je zrobiłeś? Big Grin Coś mi się wydaje, że z christmas moss? Tongue
Tylko wiesz, jak narybek skalara podrośnie to out. Big Grin
A i jeszcze jedno to niebieskie tło nie ma "głębi" spróbuj zgnieść ten papier i dopiero przymocować. Wink

Poprzednio było świetne ciekawe co wyjdzie z tego restartu Big Grin

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Zapowiada się całkiem całkiem. Aczkolwiek na razie jest tak sobie bo bardzo pusto.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(05.11.2011, 11:39)Namisaro napisał(a):  Coś mi się wydaje, że z christmas moss? Tongue
Tylko wiesz, jak narybek skalara podrośnie to out. Big Grin
A i jeszcze jedno to niebieskie tło nie ma "głębi" spróbuj zgnieść ten papier i dopiero przymocować. Wink

Tło było z christmas- masz rację.Narybek oczywiście wiadomo.
Co do tła, to nie ma głębi zgadza się, ale ma lekki gradient, co na fotce nie było widoczne z racji na to że woda się jeszcze nie wyklarowała. Gniecenie odpada, bo to klejone tło akwarystyczne.

aha, co do żywego tła, to tak jak wcześniej pisałem im wyższe akwarium tym ciężej je utrzymać- tzn. wyższe warstwy dobrze rosną, ale niższe mają przez to mało światła i ciężko aby zarosło całość.

Lipa96 napisał(a):Aczkolwiek na razie jest tak sobie bo bardzo pusto.

No wiadomo, ale przy każdym akwarium wychodzę z założenia, że można dać od razu 200zł za roślinki, albo poczekać 2 miesiące, a czas nic nie kosztuje Smile

Nowy projekt ciekawe co z tego wyjdzie, będę śledził...Smile

Nowa fota, bo od razu po zalaniu zawsze woda jednak nie jest idealnie klarowna, a teraz już git:

Dosadziłem jeszcze resztki sitowia.
Plus doszedł jeden korzonek obsadzony phoenix moss.
Musiałem tam coś dać, bo grzałka i czerpnia filtra się rzucała za mocno w oczy. Minus taki, że zrobiło się trochę symetrycznie : korzeń<>kamień<>kamień<>korzeń. No ale plusy przewyższają minusy Wink no i jednak mały badyl po lewej, a po prawej jak się rozrośnie, to będzie mega drzewo Smile ew. może trochę przekoszę prawy większy kamień żeby się wydawał chudszy, zobaczymy...

No i to co mi się podoba, że wreszcie widać krewety, są na wierzchu a nie chowają się w tonie mchu w tle jak w poprzedniej aranżacji.

Hmmm, cóż to się szykuje tym razem? Pomysł bardzo fajny, ale chyba się ze mną zgodzisz- to wielka szkoda że kamulce nie są jednego koloru...Zwłaszcza ta skałka zabarwiona na żółto ciekawie się prezentuje i reszta też mogłaby taka być. No ale czas pokaże jak zbiornik wyewoluuje, zwłaszcza gdy trawnik zarośnie- swoją drogą ciekawi mnie końcowy efekt gdy już glosia, gałęzatka i sitowie będą tworzyć całośćSmile

A według mnie właśnie fajnie prezentują się skałki w 2 kolorach. Drzewko już jest MEGA a jak mech się rozrośnie to będzie jeszcze lepsze. I tak jak napisał mcda-p gdy te rośliny się połączą będzie super trawniczek. Planujesz dosadzić jakiś większych roślin?

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Skocz do: