• 3 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie Krewetek

(29.11.2010, 17:30)mikczuk95 napisał(a):  Ja mam wrażenie, że bardzo ciężko takie maluchy wypatrzeć bo mam problem znaleźć w zbiorniku dorosłe osobnikiBig Grin
Czy to możliwe, że moje RC nie chcą przystępować do rozmnażania (że tak to ujmę) z jakiegoś "widzi mi się"? Mają wody kryształ, parametry idealne i częste podmiany, dużo kryjówek i wszystko co by tylko mogły sobie wymarzyć...
Faktycznie, znalazłem wczoraj 3 milimetrową krewetkę spacerującą po korzeniu Big Grin Ciekawe czy jest ich więcej...

Szczęściarz z Ciebie! Ja na razie widziałem tylko "siodełko" niezapłodnionych jajeczekSad

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

Witam, kupiłem krewetki 6 tygodni temu kilka było już wybarwionych, czerwonych. Czy dobrze myślę że za niedługi okres czasu będzie chociaż jedna nosiła jajeczka?

Potrzebują bardzo ciepłej wody
I jsk chcesz rybki to tylko małe np.Neonki lub Głupiki

(01.01.2011, 13:50)Martin988 napisał(a):  Potrzebują bardzo ciepłej wody
I jsk chcesz rybki to tylko małe np.Neonki lub Głupiki

Nie pisz bzdur, skoro nie masz z nimi jakiegokolwiek doświadczenia.

1. Krewetki są młode i musisz jeszcze poczekać.
3. Tzw. zastuj krewetkowy
4. Dokupić nowej krwi (?)

Martin.
Widzę, że masz wielką chęć podpowiadania innym ale z Twoich postów (czytałem wiele) Twoja wiedza jest znikoma nawet wypowiem się, że zerowa.
Nie pisz jak nie wiesz co piszesz.

mam krewetki RC i ryby-bystrzyki amandy. czy jeśli urodzą się małe krewetki to czy zostaną zjedzone przez ryby lub dorosłe krewetki?

Jeśli masz dużo rośli drobnolistych to spora część przeżyje.

no roślin jest sporo. akwarium w drodze do roślinnego. jeżeli by tak z 10 sztuk z każdej ciąży przeżyło to było by ok.

Wlasnie zamowilam krewecie Bab. Jestem ciekawa czy przyjdą jakies z jajeczkami Big Grin
Czy dorosłe krewetki zjadają jaja lub potomstwo?

Skocz do: