(15.02.2011, 23:08)Toleks napisał(a): Czy taki zwykły Programator czasowy ten najtańszy analogowy to się ustawie go o której ma włączać i wyłącza światło i on to robi cały czas czy też trzeba go co dziennie jakoś nastawiać ??Bo muszę sobie takie cudo sprawić ;p
Ja za 35 zł w Liroju kupiłem, że na każdy dzień tygodnia mogę nastawić. Wydatek jest mały i nie trzeba pamiętać aby o odpowiednich porach wyłączać światło
E tam kupujesz za 10zł najtanszy i ustawiasz raz. Codziennie się włącza i wyłącza o tej samej porze. Tylko musisz poprawić jeśłi wyłączy się prąd na jakiś czas.
Jak kupiłam elektroniczny to w ogóle nie działał............
Żelazo
Objaw niedoboru ;
Niedobór tego pierwiastka to przede wszystkim wolniejsze przyrosty gdyż spada silnie proces intensywności pobierania CO2 oraz ogólna chloroza.
Nowe liście mogą być karłowate.
Objaw nadmiaru;
Rozwój glonów nitkowatych.....
Więc chyba CO2 jest u mnie przyczyną wyskakiwania nitek.Jakie nawozu dobrać do mojego akwarium??
Bo na ten litraż mam chyba za silne światło co ? 11W na 18L
I co o tym myślicie ???
GG:9678802
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2011, 16:12 {2} przez Toleks.)
Wyciąg z herbatki.
Zamiast bimbrowni rozsądniejsze jest EC-tanie i przy tym podobno likwiduje glony
Przy dodawaniu EC 11w na 18l jest spoko,gorzej jak nie dawkujesz Co2.
EC podobno źle wpływa na krewetki.Może już nie będą się rozrastały nitki bo na razie nie podaję CO2.A ten wyciąg z herbaty to jak to działa może jakaś str. jak to podać ?
A może zostawić te CO2 a tylko kupić jakieś mikro i makroelementy i podawać ?Może jednak CO2 nie będzie potrzebne.
GG:9678802
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2011, 17:23 {2} przez Toleks.)