• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Miloszc1 i jego ryby w 200 l - kilka w jednym

Mam:
-6danio
-4brzanki reknie
-3 mieczyki
-8 kirysków
-2 bocje pręgowane
-2 glonojady

brzanki do oddania, jakie glonojdy? papuzie odpadaja

450l
2xalbino red tiger oscar
2xalbino red oscar
1xGlyptoperichthys gibbiceps
1xLiposarcus pardalis
2xmastacembelus favus

Plecoustomus, gibbiceps. OOO a dlaczego papuzie nie mogą być??

Miloszc1 napisał(a):Plecoustomus, gibbiceps. OOO a dlaczego papuzie nie mogą być??

bo masz przerybienie.

chcesz powiedziec ze to wszystko filtruje tetra ex600?!

gibiceps za duzy, dno 150x50 minimum

450l
2xalbino red tiger oscar
2xalbino red oscar
1xLiposarcus pardalis
2xmastacembelus favus

A brzanki dlaczego do oddania? Jak oddam brzanki to chyba wezme pielęgnice papuzią

Miloszc1 napisał(a):A brzanki dlaczego do oddania? Jak oddam brzanki to chyba wezme pielęgnice papuzią

sa za duze. najpierw zwieksz filtracje

450l
2xalbino red tiger oscar
2xalbino red oscar
1xLiposarcus pardalis
2xmastacembelus favus

mówisz takiemu, a ten nic. brzanki out i nie ma gadania, to ryby stadne po pierwsze, po drugie rosną do 30 cm, czyli gdybyś miał mieć takich 5 (marne stado, ale ujdzie) to wyszło by coś koło 600l. ja mam w 120l tetra tec ex700, więc z tym twoim to trochę żart. nawet jeżeli uprzesz się i kupisz te papuzie, to jak podrosną to zeżrą ci inne ryby, bo chociaż takie troche niedorobione, to jednak pielęgnice. i wciąż uważam, że 200l to na papuzie za mało.

Spoko już oddałem brzanki rekinie. Teraz dokupiłem pare pielęgnic kakadu i parke barwniaków czerwonobrzuchych. Pielęgnice papuzie dojdą jak bede miał lepszy filtr i większe akwarium Smile

Karmie młode mieczyki dafniami suszonymi, czy to dobry pokarm dla nich? Podaje także pokarm w płatkach rozdrobniony. Chcem dokupić do mieczyków barwniaki czeronobrzuche słyszałem, że nie są bardzo agresywne czy to prawda? Nie będą mi ganiać mieczyków bez przyczyny? Jak się rozmnoża czym karmić narybek?

Są jeszcze mieczyki hallera ale nie chcą dać zrobić sobie zdjęcia Big Grin

Akwarium 200l, dużo kryjówek.

Tematy zostały połączone - Kejdi

Załączone pliki Miniatury

W czasie tarła są dość agresywne ale myślę że w 200l baniaku spokojnie możesz trzymać 1 parę.
Życzę powodzenia

Akwa:
1x samiec Kakadu
2x bocja kubota
2x kirysek juli
8x neon czerwony
1x kosiarka
1x gibbiceps
5x otosek
2x ampularia

Skocz do: