• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Goni po całym akwa za samicą, maltretuje ją, i ociera się o nią robiąc wiadomo co Smile To jak akwariowa Sodoma i Gomora Big Grin

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

(14.02.2011, 21:55)marcinek napisał(a):  Skalar zje narybek w ciągu kilku godzin, mój w ten czas zrobił się agresywny tak jak by chciał skakać jak delfin gonił narybek wyłowił mi go z kotnika. A mam pytanie 11.02. gupiczka się okociła, była chudsza lecz dzisaj ma bardzo ciamną plame i wielki brzuch czy ona może zaraz lub za kilka dni ponownie rodzić ?

Nie nie, gupiczka ma limit, i po porodzie trzeba czekać około 5 tygodni na następną możliwość Wink

U mnie ciągle samiec gupika pływa za samicą. Często stroszy płetwę grzbietową unosząc ją do góry.

To czemu ma ciemną plame i gruby brzuch? Czy narybek moge trzymać w akwa. około niewiem 6L, bez napowietrzacza filtra grzałki? Temperatura będzie miała około 21C. Wode zrobię odstaną i będę zmianiał co dzień 50%.To w jakiś sposób napowietrzy wode. A gdyby przez 15 min napowietrzał wode pompką do piłki?

Plamka ciążowa nie świadczy wcale o tym, że ryba jest w ciąży. Służy zniechęcaniu samców do zalotów.

(14.02.2011, 22:29)marcinek napisał(a):  To czemu ma ciemną plame i gruby brzuch? Czy narybek moge trzymać w akwa. około niewiem 6L, bez napowietrzacza filtra grzałki? Temperatura będzie miała około 21C. Wode zrobię odstaną i będę zmianiał co dzień 50%.To w jakiś sposób napowietrzy wode. A gdyby przez 15 min napowietrzał wode pompką do piłki?

No niby można, ale musiałbyś dmuchać przez słomkę (lub coś innego) do wody.. Poza tym przydało by się światło jakiejś lampki biurkowej itp.
A jeżeli ci już urosną na około 3 cm. to możesz je spokojnie wkłożyć do ogólniaka.

Lampke mam i będę dmuchał

samiec zapładnia wcześniej i nie jest samiec potrzebny do porodu

Adrian, to chyba logiczne, że samiec nie jest potrzebny w porodzie, miałby ją zapładniać jak rodzi? ;p
No nie wiem, logika na to wskazuje, że przy porodzie u żyworodnych zwierząt, tylko samica potrzebna Smile. Tak samo jak my ludzie, też jesteśmy żyworodni jak Gupiki, czy facet jest przy porodzie do czegoś potrzebny żonie? (Nie licząc np.lekarza który przyjmuje poród). Więc miło, że chciałeś się wykazać wiedzą i uczestniczyć w życiu forum. Ale na następny raz możesz coś bardziej zaskakującego zapodać do informacji Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(14.02.2011, 22:29)marcinek napisał(a):  A gdyby przez 15 min napowietrzał wodę pompką do piłki?

Wystarczy palcem co jakiś czas poruszać w wodzie lub strzykawką pod ciśnieniem wodę wstrzykiwać Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Skocz do: