• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Elo zakupiłem nowe akwa 112l już troche znam sie na akwarystyce. Mój skład jest jak z cyrku (ale mi się podoba i żyje ze sobą w zgodzie). Mój skład to:
3 mieczyki
7 brzanek sumatrzańskich
!!!1 SKALAR!!!
1 sum
2 kiryski
1 gurami złote
1 bojownik
1 brzanka różowa
2 glonojady
1 danio pręgowane
pare gupików
2 takie zlote(nie znam nazwy){ładne}
Mam baniak 112 i te rybki gdzieś ,,zanikają" Doradźcie jakie jeszcze mógłbym sprawić. Myślałem o welonkach ale one nie beda sie gryźć z resztą? Z góry dzieki !

mieciu212 napisał(a):Elo zakupiłem nowe akwa 112l już troche znam sie na akwarystyce. Mój skład jest jak z cyrku (ale mi się podoba i żyje ze sobą w zgodzie). Mój skład to:
3 mieczyki
7 brzanek sumatrzańskich
!!!1 SKALAR!!! - nie tylko chodzi o to aby tobie sie podobało ale też żeby rybkom było dobrze !!!
1 sum - http://www.podrynia.republika.pl/images/sum.gif ??
2 kiryski - to stadna rybka.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

mieciu212 napisał(a):Elo zakupiłem nowe akwa 112l już troche znam sie na akwarystyce.
Śmiem przeczyć...
mieciu212 napisał(a):Mój skład jest jak z cyrku (ale mi się podoba i żyje ze sobą w zgodzie). Mój skład to:
3 mieczyki
7 brzanek sumatrzańskich
!!!1 SKALAR!!!
1 sum
2 kiryski
1 gurami złote
1 bojownik
1 brzanka różowa
2 glonojady
1 danio pręgowane
pare gupików
2 takie zlote(nie znam nazwy){ładne}
Mam baniak 112 i te rybki gdzieś ,,zanikają" Doradźcie jakie jeszcze mógłbym sprawić. Myślałem o welonkach ale one nie beda sie gryźć z resztą? Z góry dzieki !
Uporządkuj tą obsadę, to nie będzie nic znikało.
Wink 

ale mi chodzi o to ze tych rybek jest malo jak na 112l. Podpowiedzcie cos o tych welonkach albo moze jakies inne rybki byle by mialy ladne kolory

Dobra, więc tak:

3 mieczyki --> Od biedy mogą być, ale dla mnie za mały zbiornik.
7 brzanek sumatrzańskich --> OK.
!!!1 SKALAR!!! --> jak najszybciej OUT.
1 sum --> Jaki sum??
2 kiryski --> Dokup ze 4.
1 gurami złote --> Za mały zbiornik.
1 bojownik --> OK, ale nie z brzankami.
1 brzanka różowa --> Ryba stadna.
2 glonojady --> Ryba, mięczak, skorupiak??
1 danio pręgowane --> Ryba stadna.
pare gupików --> Mogą być, ale oczywiście nie z całą resztą.
2 takie zlote(nie znam nazwy){ładne} --> Co to??

Piszesz, że ryb jest mało, ja mam jeszcze mniej w 200 litrach. Welony kategorycznie nie, na sztukę 200++ L.

Witam ponownie, kilka dni temu pisałem o obsadzie do mojego akwa, obecnie wygląda to tak że mam 5 Neonków diamentowych i parkę Ramirezek i zastanawiam się nad dobraniem jeszcze kilku rybek takich jak:
Brzanka smukła
Bystrzaka barwny
I moje pytanie odnosi się to tego czy te rybki będą ze sobą grały w takim zbiorniku (akwa 51l)

Jesteś pewny, że 51l to dobry litraż dla ramirezek? Podaj wymiary tego baniaka, bo może jakiś nietypowy. Kto to jest 'bystrzaka"?
Big Grin

50x30x35 i popełniłem literówkę, chodziło mi Bystrzyka Barwnego

No to jest leciutko przyciasne dla ramirezek. A ciasnota np. budzi agresję.
Proponuję biotop azjatycki: harem prętnika, do tego stadko razbor (espei, hengeli) z 5 piskorków Kuhla na dno.

Co do prętników to dla mnie jest to zbyt duża ryba, nie dało by się zastąpić tymi co wymieniłem?
Same Razborki to fajny pomysł ^^

Skocz do: