• 6 Głosów - 3.83 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wszelkie pytania dotyczące identyfikacji roślin proszę zadawać w tym temacie.

Dorcia ta dracena zgnije ci po pewnym czasie.
P.S. Radził bym zmienić podłoże na inny kolor i poczytać troche o akwarystyce

KORNEL, podłoża nie mogę zmienić, bo do wyboru mam raptem (sorki za słowo) "oczojebny" pomarańczowy, takiż sam zielony, różowy i niebieski Sad No, ten ostatni mogę dokupić to chociaż przyciemni mi podłoże. Będąc któregoś razu w terenie rozejrzę się za bardziej zaawansowanym zoologicznym Wink
Roślin w sklepie całkowity brak - dostawa w piątek po południu :/

Podmieniając teraz wieczorem wodę wyciągnęłam więc dracenę i ten środkowy krzaczek( kosztem częściowego braku roślinności w akwa) i .... bardzo dobrze, bowiem faktycznie, zarówno od jednego jak i drugiego, odpadło kilka kawałków liści( gdzie farfocle zmąciły mi wodę Sad ) więc proces gnilny już się rozpoczął :/

P.S.

Ehh... ciężki żywot akwarysty na Wyspach( początkującego tym bardziej) Sad

Dziękuję i pozdr. Smile

Siemka. Co to za roślinki?

1.

By muc13k at 2011-02-15

By muc13k at 2011-02-15

2.

By muc13k at 2011-02-15

3.

By muc13k at 2011-02-15

4.

By muc13k at 2011-02-15

5.

By muc13k at 2011-02-15

By muc13k at 2011-02-15

Pierwsze cztery już trochę urosły w moim akwarium. Dostałem je od kolegi, który nie wiedział co to jest. Najbardziej rośnie roślinka nr 3. Ostatnio za 8zł kupiłem tą nr 5. Jest ładna. Potrzebuję trochę info o tych roślinkach, żeby stworzyć im lepsze warunki.

1.Gałęzatka
2.Mech Jawajski
3.Rogatek sztywny
4.Sagittaria Subulata/Nurzaniec
5.Hygrophila Corymbosa, tylko nie jestm pewny, bo twoja ma niektóre czerwone liście...Corymbosa też je ma, ale dość rzadko.

Pozdrawiam
Rafał

Dzięki BlackHawk. No ta moja 5 roślinka dość dużo takich czerwono - fioletowych liści.

Dzięki BlackHawk za odpowiedź

jakie to roslinki?

1.Żabienica Blehera
2.Nie mam pojęcia, to jest żywe w ogóle?
3. Tatarak

Pozdrawiam
Rafał

dziekuje Smile

zywe, zywe Smile maz przyniosl, gdy poprosilam go o dokupienie zabienicy Smile

Jaka to kryptokoryna?

Skocz do: