Szukam obsady dla 15x neon innes, 5x otosek, 3x gupik
Obecnie posiadam 15x neon innes, 5x otosek, 4x żałobniczka, 3x gupik (miałem 5 gupików, 3x samiec, 2x samica, na chwile obecną zostało 1x samiec, 2x samica, reszta zjedzona przez żałobniczki), do tego miałem red cherry 12 sztuk, już nie ma chyba ani jednej w ciągu 4 dni żałobniczki wszystkie zjadły.
Dlatego chce oddać żałobniczki i zamienić je na inne spokojniejsze ryby, zanim wezmą się za neonki albo otoski.
Szukam ryb z wyglądu przypominające kiryski/brzanki/tetry żeby były "owalne" a nie podłużne, czy zna ktoś jakiś taki gatunek ryb żeby był NA PEWNO spokojny i nie zjadał krewetek i nie podgryzał innych rybek? Czy na to nie ma reguły ? Bo żałobniczki też miały być spokojne... ale nie są... jednego gupiki zjadły do połowy a drugiego całkiem... że nawet śladu w akwarium po nim nie ma... jakby wyparował... a pozostałe 3 gupiki ukrywają się przez cały czas na filtrze... w ogóle się nie ruszając...
Czytałem o prętniku też fajna rybka ale czy "bezpieczna" ? bo ponoć lubi zjeść innesa... ?? Już nie mówiąc o krewetkach które na pewno zjedzą... Dlatego chce teraz raka kupić

Zna ktoś jakieś rybki z w/w opisu żeby każdy w akwarium czół się bezpieczny ? zarówno mali mieszkańcy jak red cherry a malutkie rybki ? Da się tak w ogolę ?
Mój zbiornik 54L, więcej info o zbiorniku w galerii.
--------------------------------------------------------------------------------------
Post nie ważny.

Jeśli kogoś to interesuje to więcej info w moim "Opis akwarium"