• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Ok dzieki wielkie.
Witam!
To jest moje pierwsze akwarium. Ma 54L.
Szukam rybek ciepłolubnych latwych do utrzymania i jakis kolorowych lub ciekawych.
Prosze o pomoc!

Pozdrawiam Marcel!

Zobacz w zakladce "Obsady" tam znajdziesz duzo o rybach do 54l

Neon Inessa może?

ja chciałem wpuścić neony i gupiki ale nie wiem co jeszcze
są jakieś propozycje?

-----------------------
Pisz poprawnie !

http://zapytaj.com.pl/Category/010,008/2..._54l_.html

Tutaj znajdziesz przykladowe obsady

Szukam obsady dla 15x neon innes, 5x otosek, 3x gupik
Obecnie posiadam 15x neon innes, 5x otosek, 4x żałobniczka, 3x gupik (miałem 5 gupików, 3x samiec, 2x samica, na chwile obecną zostało 1x samiec, 2x samica, reszta zjedzona przez żałobniczki), do tego miałem red cherry 12 sztuk, już nie ma chyba ani jednej w ciągu 4 dni żałobniczki wszystkie zjadły.
Dlatego chce oddać żałobniczki i zamienić je na inne spokojniejsze ryby, zanim wezmą się za neonki albo otoski.
Szukam ryb z wyglądu przypominające kiryski/brzanki/tetry żeby były "owalne" a nie podłużne, czy zna ktoś jakiś taki gatunek ryb żeby był NA PEWNO spokojny i nie zjadał krewetek i nie podgryzał innych rybek? Czy na to nie ma reguły ? Bo żałobniczki też miały być spokojne... ale nie są... jednego gupiki zjadły do połowy a drugiego całkiem... że nawet śladu w akwarium po nim nie ma... jakby wyparował... a pozostałe 3 gupiki ukrywają się przez cały czas na filtrze... w ogóle się nie ruszając...
Czytałem o prętniku też fajna rybka ale czy "bezpieczna" ? bo ponoć lubi zjeść innesa... ?? Już nie mówiąc o krewetkach które na pewno zjedzą... Dlatego chce teraz raka kupić Smile
Zna ktoś jakieś rybki z w/w opisu żeby każdy w akwarium czół się bezpieczny ? zarówno mali mieszkańcy jak red cherry a malutkie rybki ? Da się tak w ogolę ?
Mój zbiornik 54L, więcej info o zbiorniku w galerii.
--------------------------------------------------------------------------------------
Post nie ważny. Smile
Jeśli kogoś to interesuje to więcej info w moim "Opis akwarium"

Towarzyskie 112L -> <strona w budowie>
Towarzyskie 54L -> http://www.akwaswiat.net/-54l-ogolne-sna...20155.html
Krewetkarium 12L -> http://www.akwaswiat.net/-12l-krewetkari...22930.html

jakie ryby są proste w hodowli i można je trzymać w akwarium z glonojadem, mieczykami, neonkami i molinezjami? macie jakieś pomysły?Wink
Temat dołączony w odpowiednie miejsce. Proszę nie zaśmiecać forum i zwracać uwagę na to gdzie umieszcza się pytanie. -ethnix

akwarium-75l
obsada- 2 fantomy, glonojad gibiceps, 3 kiryski, 2 mieczyki(+2 narybki), 8 molinezji (+ małe)
częstość wymieniania wody/ mycie filtra-raz w tygodniu
karmienie- 2x dziennie sera vipan, 1x dziennie TetraWaterMIx (dla ryb dennych)
oświetlenie- 2 żarówki(nie wiem jakie)

Jakim dysponujesz litrażem ??

akwarium ma 73l

akwarium-75l
obsada- 2 fantomy, glonojad gibiceps, 3 kiryski, 2 mieczyki(+2 narybki), 8 molinezji (+ małe)
częstość wymieniania wody/ mycie filtra-raz w tygodniu
karmienie- 2x dziennie sera vipan, 1x dziennie TetraWaterMIx (dla ryb dennych)
oświetlenie- 2 żarówki(nie wiem jakie)

Do tego litrażu nie możesz tych wymienionych przez ciebie ryb...Jedynie neonki mogą zostać Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Skocz do: