Na dno grupa kirysów jednego gatunku, w ton może spokojnie być ławica neonów jednego gatunku ok 15szt.
To ja myślałam, że to jakaś zabita dechami wiocha, za całym szacunkiem dla takich miejsc, gdzie jest 1 akwarystyczny w którym mają tylko 2 akwa z gupikami, a tu Szczecin... No wiesz, w takim razie to wszystko sobie możesz załatwić, trzeba tylko poszukać.
nie słyszałaś, że o szczecinie się mówi wielka wioska z tramwajami? hahaha. wszystko będzie załatwiane na bieżąco. pocieszyłaś mnie z tymi neonami, będą świetnie wyglądac
własnie na stronce bojownik.pl zwerbowałam pana, który mi sprzeda samiczki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2010, 14:37 {2} przez oliwiara.)
no i trochę kicha, bo od wczoraj chyba powinnien opasc cały syf, a akwarium jeszcze bardziej mętne. chłopak podarował mi 2 korzenie, które dawno temu kupił w sklepie z akcesoriami akwa. wspominał, ze mętniły mu wodę. ale jak je jakoś tam specjalnie wypłukał - już nie pamiętał jak to jest specjalnie- to nie brudziły wody. korzenie zostały wypłukane, wyparzone i wypłukane, a mimo to zmętnienie wody przypisuję im. czy jest jakieś inne wyjście oprócz wyrzucenia korzeni? bo podobają mi się skurczybyki
Wyciągnij i zamocz na dłuższy czas, czesto wymieniając wodę. Potem porzadne szorowanie solą. Bo zakładam, że nie masz kotła czarownicy, żeby je wygotować?
jest szansa, żeby w dużym garze wygotowac je na zmianę: raz góra raz dół. dzięki apri! ciągle ratujesZ mi życie. mam nadzieje,ze podziała i że korzenie nie pójdą na śmietnik
cholera, zepsuł mi sie aparat. została komórka. zrobiłam 2 zdjęcia, z których nie wiem czy jest jakikolwiek użytek.
e tle jakaś reklamowka, chcialam zobaczyc, jak bedzie na czaRNYm tle - bo takie ostatecznie będzie. jeśli macie jakieś sugestie oprócz tego, zeby zrobic lepsze zdjęcia to bardzo prosze
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2010, 18:44 {2} przez oliwiara.)
pan od bojowników chce 22 zł za sztukę samiczki. a za samce bierze 25-30. w sklepie zoo kosztują max 13 zł samce chyba. czy jest możliwosc zeby u hodowcy byly takie drogie?
(22.10.2010, 12:56)oliwiara napisał(a): pan od bojowników chce 22 zł za sztukę samiczki. a za samce bierze 25-30. w sklepie zoo kosztują max 13 zł samce chyba. czy jest możliwosc zeby u hodowcy byly takie drogie?
Makabrycznie dużo. Ale nie martw się wystarczy poszukać: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=131284
Masz tu ciekawego użytkownika allegro, bo jedna sprawa to ma rybki które powinny Cię interesować (samiczki bojowników i to za 4,5zł), neonki, kiryski) a druga sprawa to transport na kilka województw ( w tym zach. pomorskie) gratis.
Tylko pamiętaj że jak coś to kiryski z jednego gatunku.
On wystawia te ryby gdzieś na necie? jestem bardzo ciekawa, co to za rarytasy, skoro tak sobie drogo liczy. Wiem, że w Stanach ceny selekcjonowanych odmian barwnych i np. doubletail dochodzą do kilkudziesięciu $ za parę, więc może on też ma jakieś cudeńka.