• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[63l ogólne]

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9eba...e8b4c.html

na żywo lepiej wygląda.

2zbrojnik niebieski
5otosek
2pielęgnica meeka
7tetra czerwona
1 brzanka sumatrzańska

Kirysy na bazalcie musiały paść , Obsada zła ale musi paść żebyś zrozumiał odpowiadając na pytanie twoje najprościej zrobić restart wodę gdzieś odlać i się bawić .

Co ma bazalt do żywotności kirysków? Z tego co obserwowałem to pływały, może koło 2 lat i nagle to bazalt je zabił? hehe
Hmmm
Obsada zła dla których rybek?

(26.02.2014, 21:57)HELL BOY napisał(a):  Co ma bazalt do żywotności kirysków?
Nic.
Aczkolwiek prawdą jest że najlepiej im na piasku. Smile
Obsada kiepska z tego względu, że pielęgnica meeka i zbrojniki zwyczajnie rosną za duże - kilkunasto centymetrowe ryby nie będą się dobrze czuły w twoim akwarium, zresztą prawdopodobnie nie będą w stanie się nawet rozwinąć... Dodatkowo oba gatunki mają bardzo intensywny metabolizm, kiryski mogły paść przez wysoki poziom azotanów.
Brzanki powinno się trzymać w stadach i raczej w akwariach gatunkowych.
Na twoim miejscu zostawiłbym otoski i dokupił bystrzyków (czy tam tetr) czerwonych do liczby 12-15. Reszta rybek niestety do oddania.

Jako "senior " Powinieneś już wiedzieć co nie co o żerowaniu kirysków , temat twojej obsady już inni poruszali ty i tak nic sobie z tego nie robisz wiec nie będę się tu produkował .

Pozdrawiam

macu67 - Obsada jest taka, gdyż, brzanek było więcej, ale została tylko jedna więc niestety nie mam co z nią zrobić. Zbrojniki mają dużo korzeni, więc najgorzej też nie mają, aczkolwiek 63l to akwarium jest to jest... Wyczyściłem wszystko dokładnie jak trzeba, światło mają 12h. A dokupiłem teraz otoski jako ekipa sprzątająca, bo kirysków mi szkoda było na nowo zakupywać do bazaltu Wink

Kiedyś sobie założę takie 200l z samymi korzeniami i skalarami plus piasek i kiryski Wink

Trochę myślałem nad tym i możliwe, ze podmienię akwaria z 63l na 112
Czyli z 60x30x35 na 80x35x40

Oczywiście obsada bez zmian by została, myślałem nad dużą ilością korzeni, z mała ilością roślin, a jakie podłoże proponujecie?
Drobny żwirek?
Z piaskiem są problemy?

Skocz do: