• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[54l - Tanganika] Tangańskie zbocze [Aktualizacja #62/Dorastające maluchy]

W związku z dorodnym drugim miotem kilka modyfikacji w zbiorniku, wszystko dla zachowania jak największej ilości młodych:

- Tak, żeby każdy mógł znaleźć swoje miejsce oraz żeby maluchy nie pozostawały cały czas w zasięgu wzroku dorosłych osobników do zbiornika doszło drugie tyle muszli Neothauma tanganyicense, łącznie w tej chwili jest ich 58 szt. Moim zdaniem zbiornik zyskał bardzo naturalny wygląd.

- Alto potrzebują bardzo mocno natlenionej wody, ale nie lubią jej zbyt mocnego ruchu. Długa deszczownia mieszała wodę niestety wydaje mi się zbyt słabo, kiedy ja skróciłem, żeby dodać mocy niestety w zbiorniku powstawał "wir" także nie widziałem innego wyjścia jak dodanie dodatkowego napowietrzania, doszedł więc pompa Eheim Air Pump 200

- Od kilku dni karmię także maluchy nowym pokarmem Nature Food Premium Plancton XXS (0.05mm) i jak już zaobserwowałem reagują na niego świetnie, chętnie się nim zajadają, są żwawsze niż zwykle na więcej wniosków musi minąć jeszcze trochę czasu i obserwacji

Tak obecnie prezentuje się zbiornik:

naprawdę jest moc, marze o takim zbiorniku, i twoje parametry wody w szczególności NO3. Piękny kawałek natury.

"...Nigdy Nie Jest Tak Źle,...By Nie Mogło Być Gorzej..."

Piszę poprawnie po polsku.

-gg: 4417762

- 100 litrów (ryby Ameryki Płd.): http://www.akwaswiat.net/-100-l-ogolne-t-14088.html

Krolik85 napisał(a):naprawdę jest moc, marze o takim zbiorniku, i twoje parametry wody w szczególności NO3. Piękny kawałek natury.

Odpowiednia pielęgnacja, karmienie, spora nadfiltracja (duży kubeł) i "no problema" Smile

Hmm co robisz z małymi Big Grin?Zostawiasz je? Bardzo ładny zbiornik Smile

._.

mici napisał(a):Hmm co robisz z małymi Big Grin?Zostawiasz je? Bardzo ładny zbiornik Smile

Póki co młode się rosną zdrowo. Zbiornik nie jest duży, także jak tylko podrosną część najpewniej zagość w zbiornikach braci, część pójdzie do znajomych (akwaria czekają) część na sprzedaż. Jak zwykle Smile

Całkiem, całkiem. Przyjemne szkiełko.

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

no co ja widzę rosną rośliny kolejna zmiana na plus akwarium wygląda świetnie

zapraszam wszystkich miłośników ziemiojadów http://www.geophagus.ugu.pl
w razie jakichkolwiek pytań GG 2580613

Roślinki, są tutaj z potrzeby. Młode Alto są niezwykle delikatne na choćby niewielką zmianę parametrów wody. Stąd podmiany 3x w tygodniu po ok 5% wody, wszystko mierzone jak w aptece i tak odchowanie ok 60% narybku można uznać za wielki sukces. Rośliny zawsze pomogą nieco w utrzymaniu dobrych parametrów.

Może aktualizacja Big Grin!?

._.

mici napisał(a):Może aktualizacja Big Grin!?

Jasne, postaram się na dniach zrobić kilka fotek sporych już młodziaków.

Skocz do: