• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45l] Guardian 60x30x25

widocznie kiepski sklep, ze nie znają towaru którego sprzedają Tongue

Cytryna, Twoja panna to śliczny okaz MG - Mustard Gas, który objawia się jasnym, przeważnie żółtym ciałem i płetwach w kolorach od niebieskiego, tukusowego, do zielonego i czarnego. Ma ogon Super Delta, co może być cechą posiadania rodzica z Half Moon ogonem. Czyli mogłaby mieć dobre geny do rozmnażania Wink

Co do Twojego pytania, czy dokupiłaś za dużą samiczkę - nie, tak tylko mi przyszło do głowy aby cię ostrzec, byś nie popełniła tego samego problemu co ja Smile Twoje samiczki są ok.

Ok, teraz Ci wytłumaczę jak ulożyć wszystko w zbiorniku. Po pierwsze, znajdź 5 2l plastikowych butelek, odetnij górę, wypłucz je i wypełnij wodą z akwarium i pozwól im po prostu pływac w akwarium, zadbaj tylko o to by butelka była maksymalnie wypełniona 3/4 pojemnosci. Dokup 2 samiczki, następnie odłów każdą z ryb i wpuść do osobnej butelki - zadbaj o to, by nie mogły się widzieć poprzez wsunięcie roślin lub nieprzeźroczystego szkła pomiędzy ich. Potrzymaj je tak przez 2 dni i noce (ważne aby się nie widziały). Po 2 nocach, puść wszystkie samiczki spowrotem do akwarium, ale samca wciaż potrzymaj w butelce. Poczekaj około 3h i wpuść także samca - przez następne 2-3 dni, możesz widzieć ich przepychanki o dominację, ale o ile końcą się bez walki nie musisz ich oddzielać. Po tym czasie powinny się uspokoić, dominacja będzie ustalona i miejmy nadzieję akwarium bedzie ich nowym szczęśliwym domem Smile

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

Sol ale czy akwarium 45 l to nie za mało na 5 bojowników. Jak ja pisałem na forum bojownik.pl ze mam 3 z neonami w 50 l to mnie tam chcieli zabić

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

(12.10.2012, 22:24)klosek napisał(a):  Sol ale czy akwarium 45 l to nie za mało na 5 bojowników. Jak ja pisałem na forum bojownik.pl ze mam 3 z neonami w 50 l to mnie tam chcieli zabić

i słusznie, na jednego minimum 25/30l, więc na 3 to minimum 75l Wink

tak jak i min 50 l na neonki ;D

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

(13.10.2012, 11:22)klosek napisał(a):  tak jak i min 50 l na neonki ;D

teoretycznie, praktycznie nie litraż im potrzebny jak długość zbiornika, bo to jest najważniejsze, ale nie znaczy że w mniejszych nie można ich trzymać gdyż, 50l jest przyjęte dla 15/20 sztuk, a my mówimy o 5 ba 8 nawet więc 35l w zupełności starcza.

witajcie kochani
jest kilka zmian, Cytryna opuściła to akwa (przeszła do nowego OW 42l 40x35x30 i jest tam z Bojownikiem Dyziem i nową samiczką, ale o tym w nowym temacie)
natomiast tutaj pojawiły się nowe dwie samiczki...
Ruda

tu z nową koleżanką

Reda

Sytuacja wygląda lepiej, pierwsza samiczka (Blondyna) dalej wydaje się być dominująca, ale jest o wiele spokojniej
Dziękuje za komentarze Smile Sol opis Cytryny super-wieeeelkie dzięki :] !
Czy mogę prosić o opis dwóch nowych samiczek?

a tu jak zwykle filmik z nowymi samiczkami http://www.youtube.com/watch?v=YKjKPmyHgM4

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

i kilka ogólnych fotek akwarium

moje miejsce w domu :]

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Dobre posunięcie Smile

Ruda, to następny okaz cambodian - ma śliczne kolory, ale wciąż wygląda na zestresowaną, to samo się tyczy tej drugiej, która jest wciąż bardzo młoda lub wychudzona - obie muszą się zaaklimatyzować, przez jakiś czas być na regularnej diecie i zaczną pokazywać swoje prawdziwe kolorki i piękno Smile Daj im kilka dni i wróć się pochwalić nowymi zdjęciami Wink

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

Sol a Reda czyli ta "młoda lub wychudzona" to jaki typ?
Reda jest mała, ale muszę przyznać, że ma apetyt i nie ociąga się w jedzeniu, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Sol ja nie wiem jak Ci się odwdzięczę za te wszystkie tłumaczenia Smile
Ogólnie odpukać sytuacja wygląda dobrze, nowe samice żyją swoim życiem a pierwsza- Blondyna tak jak i na początku tak i teraz trzyma się raczej Dyżka

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: