22.06.2010, 12:38
aha
zapraszam wszystkich miłośników ziemiojadów http://www.geophagus.ugu.pl
w razie jakichkolwiek pytań GG 2580613
(23.06.2010, 19:35)peter10 napisał(a): Nie wolałeś iść w długość zbiornika niż w szerokość ? czy to specjalnie pod ryby ?Specjalnie po Tangę. Dużo lepszy jest zbiornik o powierzchni dna 200x90 niż np. 350x50, tak naprawdę po zajęciu rewirów przez poszczególne samce pozostaje dużo więcej miejsca do pływania dla pozostałych ryb.
(23.06.2010, 21:45)michalloft napisał(a): Na moje jest ok ale szału nie ma taka prawda tak myślę sorki ethnix,no i koledzy ?????????Przepraszać nie musisz, każdy ma swoje zdanie. Wystrój zbiornika i duża ilość miejsca jest dobrana dokładnie do odpowiednich ryb, które mają się w nim znajdować i do ich wymagań. Na przykładzie planowanej obsady, nie możesz zawalić dna kamieniami, dekoracjami czy też czym innym planując ryby, które wymagają ogromnych powierzchni piaskowego dna do przeczesywania, żeby czuć się dobrze, więc co chciałbyś w takim zbiorniku zrobić? To nie jest tak jak w akwarium ogólnym, że można co chcesz i gdzie chcesz. Wszystko wymaga dogłębnego przemyślenia i przede wszystkim wiedzy na temat wymagań gatunków.
(23.06.2010, 22:01)Pardos napisał(a): Kiedy zostanie wpuszczona Obsada, lub chociaż jej część to będzie co oglądaćChciałem już coś na ten weekend mieć, ale niestety oczywiście nie jest takie proste (myślałem że już przywyknąłem
), a teraz wygląda to coraz gorzej z dostępnością tego czego chcę.
(24.06.2010, 00:00)ethnix napisał(a): Chciałem już coś na ten weekend mieć, ale niestety oczywiście nie jest takie proste (myślałem że już przywyknąłem), a teraz wygląda to coraz gorzej z dostępnością tego czego chcę.