• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kilka obsad 55 l - akinom.93 - dobre chęci i wprowadzanie w błąd.

Tak jak pisałam, nie muszę się tłumaczyć, ale na tym forum najwidoczniej do niektórych to nie dociera, więc dla waszej wiadomości, wszystkich ciekawskich, ryby które były wymienione, przyjęłam do siebie i nie należą do mojej obsady. I nie prosiłam o ocenianie mnie czy mojego akwarium, jeżeli bym chciała to bym założyła nowy temat z daną prośbą. A wam najwidoczniej brakuje argumentów, że wyciągacie dawne tematy na światło dzienne. Rozmawiamy o czym innym, a tu mieszacie moją obsadę nagle, hhaha, jacy wy niektórzy jesteście śmieszni. I radzę czytać ze zrozumieniem.
I jeszcze raz dla potwierdzenia, że dotarło:

Przyjęłam te ryby i szukam im nowego domu lub oddam do zoologa.

Jeżeli jeszcze ma ktoś jakieś pytania to na pw.

I jeszcze jedno akinom-monika, od końca, trudno.

Blaszka85, dobrą planujesz obsadę. Jakie te pielęgniczki. Tak jak pisał Godleś mogą być Kakadu lub Ramireza, ale też w wyznaczonych ilościach. Co do wystroju to wszystko naturalne, ciemne podłoże i dużo roślin, najlepiej mało wymagających, skoro to pierwsze akwarium. Smile

Pielęgniczka ramireza,a może parę gupików?

Jeżeli chcesz, ale ja radzę same samce, są ładniejsze i w przyszłości nie będziesz mieć problemów z przerybieniem, oczywiście to niekonieczność. Tongue

Ja miałem w akwarium około 6 par Gupików, a gdy samica miała się "kocić" to przekładałem ją do innego akwarium dla małych rybek. Tylko raz mi się samica Platynki "okociła" w akwarium z dużymi. Oczywiście większość małych została zjedzona, ale 6 sztuk przeżyło. A nie polecam hodowania samych samców, bo tak jak pisałem to nie humanitarne. Ciekawe jak byście się czuli mężczyźni/kobiety bez kobiet/mężczyzn. Nie tylko ludzie chcą to robić, a rybki nawet mają zapisane to w genach, żeby ich gatunek nie wyginął.

Akwaria obecnie nie posiadam, będę miał nowe na początku wiosny :P

Przecież napisałam, że to nie konieczność. Z jedną samicę można wpuścić.

akinom i Godleś proponujecie do 54l kakadu i ramirezy?
Przecież akinom dopiero się buntowałaś że platki dorastają do 6 cm i absolutnie nie mogą być w 54l,a proponujesz 6cm ramireze lub 8cm kakadu?Masz jakie zachwiania?

Czemu nie mogą być pary gupików? To tak jakbyś powiedziała że w Chinach mają być sami mężczyźni bo będzie przeludnienie ..żal.
Nie zawsze samce gupików są ładniejsze.
I tak najprawdopodobniej rodzice zjedzą potomstwo.

Z jedną samicę będziesz miała przez dzień,potem samice ją 'zatłuką'.

-.-'

Jak będziesz je głodować to zjedzą, przy roślinkach i odpowiedniej diecie, nie.
Bo gupiki mnożą się i trzeba na bieżąco kontrolować ich liczbę, w przeciwnym razie, bam przerybienie.
Przecież piszę ludzie, ze nie mówię, że trzeba, można wrzucić jedną samiczkę.

A co takie akwarium jest za małe dla pary Kakadu lub pary Ramirez ? Dla Gupików najlepiej by było 2 samice na 1 samca. W wielu książkach tak pisze i z praktyki wiem, że to najlepsze rozwiązanie.

Akwaria obecnie nie posiadam, będę miał nowe na początku wiosny :P

akinom.93 napisał(a):Jak będziesz je głodować to zjedzą, przy roślinkach i odpowiedniej diecie, nie.
Bo gupiki mnożą się i trzeba na bieżąco kontrolować ich liczbę, w przeciwnym razie, bam przerybienie.
Przecież piszę ludzie, ze nie mówię, że trzeba, można wrzucić jedną samiczkę.

Piszesz takie głupoty że szkoda gadać!

-.-'

Chyba Ty, takie rzeczy jak masz coś to załatwia się na pw. Ty za to piszesz cuda nie z tej ziemi. przeczytaj o tym, a potem zabieraj głos! Nikt nie chce nadmiaru gupików inni hodują specjalnie prócz nich inne ryby, by te je zjadały, lub hodują je an żywy pokarm, a Ty tu głupoty. Nie staraj sie być mądrym początkującym i najpierw poczytaj. To jest moje zdanie i będę sie go trzymać. Rozumiem, że nie masz odwagi pisać na pw, co boisz się?

Skocz do: