• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Możesz spytać w sklepie zoologicznym,czy nie przyjmą rybek, lub dać ogłoszenie na forum.Jeżeli będziesz miał jakieś wątpliwości, pisz na forum tu zawsze ci ktoś pomoże.
Pozdrawiam i życzę udanego kompletowania obsady.

2x Niebieskie bądź granatowe jak kto woli -są to prawdopodobnie molinezje - prosił?bym o potwierdzenie czy na prawdę te dwie to są molinezje.

I skoro juz wiem dokłądnie jaki mam skłąd w akwarium to czy któreś z tych ryb mogę zostawić oprócz gupików?
np. te bystrzyki ozdobne? dokupiłbym kilka sztuk jeszcze do tego neonków i reszte co proponowaliscie.

2x Niebieskie bądź granatowe- tak to są molinezje.
Bystrzyki żyją w stadach 8-10 szt. na 100l.Są to ryby denne,zarówno jak i neonki także nie radze mieszać tych dwóch gatunków ryb.Proponował bym dokupić ok.8-10 neonków i jeszcze 5 gupików.Jeśli zainwestujesz w większe akwarium to wtedy będziesz miał większe pole do popisu w wyborze gatunków i ilości ryb.

w takim razie wychodzi na to że, mam , aż 5 molinezji ale ok:

Co powiecie w takim razie na taką obsadę?

Szczerze to ciezko mi sie rozstac z tymi molinezjami są ze mna od początku i się super trzymają.

Dlatego tak bym chciał:

2xMolinezja
10-12 - Neonki
5xKirysek
5xOtosek

Do tego moze para Pielegniczek?

Witam.
Mam akwarium 60x35x30 (dł.szer.wys.)
Mógłbym w nim trzymać:
2 Ramirezki1+1
2 Borelli 1+1
8 Endlerek 3+5(narybek będzie sprzedawany)
Czy ramirezki i borelli mogą być razem czy tylko jeden gatunek wybrać?

Wybrać jeden gatunek pielęgniczek i będzie dobrze . Reszta może być.

Nic nie wyjdzie z dwóch gatunków? Od czasu do czasu jeden gatunek będę przekładał do 45 na tarło.

To są ryby agresywne . Trzymać możesz wszystko tylko w skutkach możesz się rozczarować . A z tego co pamiętam to Borelli trzyma się w haremach

Berta napisał(a):Nic nie wyjdzie z dwóch gatunków? Od czasu do czasu jeden gatunek będę przekładał do 45 na tarło.

Nawet nie masz o czym marzyć. W 200l zbiorniku z dużym dnem już mógłbyś próbować, ale w takim nie ma szans, będą tylko trupy i tyle.

Na własnym przykładzie powiem, że mam parkę ramirezek. Samiec nie toleruje samiczki. Po prostu jest wszędzie. Nie ma miejsca gdzie nie ma jego terytorium(zbiornik 72l, 60x35x35). Myśle, że trzymanie haremu Kakadu nie ma sensu w takim zbiorniku, po prostu jest za mały.

Skocz do: