4
Witam. Od dłuższego czasu obserwuje Twoje akwarium i muszę przyznać, że jest jednym z najciekawszych jakie mogę obserwować. Ciekawi mnie tylko czym nawozisz rośliny, że tak ładnie rosną? Ja mam 200l i nawożę Co2 z butli i EasyLife ProFito A oświetlenie to 2x ( pisze na świetlówce) F30T8 DL. I się zastanawiam co zmienić żeby efekty były bardziej widoczne?
29
(26.01.2012, 22:21)zadumany napisał(a): Witam. Od dłuższego czasu obserwuje Twoje akwarium i muszę przyznać, że jest jednym z najciekawszych jakie mogę obserwować. Ciekawi mnie tylko czym nawozisz rośliny, że tak ładnie rosną? Ja mam 200l i nawożę Co2 z butli i EasyLife ProFito A oświetlenie to 2x ( pisze na świetlówce) F30T8 DL. I się zastanawiam co zmienić żeby efekty były bardziej widoczne?
Ja też mam easy life profito do tego K2SO4 i żelazo od JBL, do tego CO2 z butli + easy carbo jako dodatek
Wracając do zbiornika mała aktualizacja
krótki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=JOIvarVl_...detailpage
i dwie fociny

Dzięki wielkie za opinie, co prawda nie wszystko jest idealnie

Dalej nękają mnie zielone długie nitki co już myślę że będzie ok to wracają heh. Dodatkowo wyłowiłem już 3 nieproszonych gości kto oglądał forum wie o jakich to gości chodzi. Dużo obserwuje akwa ale w takim gąszczu roślin ciężko ich wytropić mam nadzieję że nie ma ich tam dużo

Oczywiście zapraszam do wyrażania opinii
Pozdro All a sobie i Wam wszystkim życzę akwarium idealnego

28
już nie wypada mi tak ciągle chwalić tego zbiornika

ale mam pytanie i przepraszam jeśli gdzieś o tym pisałeś a ja przeoczyłam... powiedz mi co to za gałęzie u Ciebie w baniaku? sam je znalazłeś, jeśli tak to czy okorowałeś i czy łamałeś z drzewa czy są z ziemi?
23
Może walnę sobie to na tapetę..???
29
(04.02.2012, 21:26)asz32 napisał(a): już nie wypada mi tak ciągle chwalić tego zbiornika
ale mam pytanie i przepraszam jeśli gdzieś o tym pisałeś a ja przeoczyłam... powiedz mi co to za gałęzie u Ciebie w baniaku? sam je znalazłeś, jeśli tak to czy okorowałeś i czy łamałeś z drzewa czy są z ziemi?
To są korzenie red moor wood, prawie wszystkie kupione były na allegro, a kompozycję robiłem już sam czyli dopasowywanie łamanie itp
(04.02.2012, 21:46)KORNEL napisał(a): Może walnę sobie to na tapetę..??? 
Jak chcesz heh to dlaczego nie

Zdjęcia te mam też w oryginałach hahah
4
greg3or mistrzu mam kilka pytań. Pierwsze nadal masz 1,5kg CO2 i 1,5 b/s podajesz coś mało, ale bąbel bąblowi nie równy, u mnie butle 5kg i 1,5 kg schodzą w ciągu 4 miesięcy. Drugie jakie ty masz w ogóle ph bo sie do kopac nie mogę

i trzecie, czy manado zatwardza ci wodę albo czy zatwardzało? to by było na razie tyle
29
Siema tak nadal mam butle 1,5kg x 2sztuki

no za wiele nie podaję bo by mi się za dużo marnowało hehe. Ph jakie mam hmm to dobre pytanie nie mierzyłem tego już dawno ale utrzymuje się u mnie od 6,5 do 7, wodę mam miękką kh6-7, gh9-10. Czy monado nie zatwardza nie monado działa neutralnie nie ma w sobie nic co by powodowało zatwardzanie wody. To już moja trzecia kompozycja na tym podłożu.
4
a gotowałeś to manado czy tylko płukałeś?
7
akwarium wali z nóg.
gratuluję ręki.

roślinki w pięknej kondycji, ułożenie kamieni i korzeni - rewelka.
jeszcze raz, gratulacje!
29
Nie wiem jak Wam to napisać hahah, nie wiem czy ktoś w to będzie w stanie uwierzyć ale miałem KRYZYS w dosłownym słowa tego znaczeniu

Wszystko było sobie super, zresztą aktualizacje staram się robić na bieżąco i szkoda że nie zrobiłem fotek jak wyglądała woda w moim akwarium w tamtym tygodniu. Okazało się że tego robactwa w postaci larw miałem więcej niż 3 sztuki, trochę więcej grrr nie wiem namnożyło się chyba podrosło i zaczęło mi polować na moje biedactwa. Dziwne to wszystko bo woda z dnia na dzień po prostu zrobiła się okropna nie było prawie nic tam widać. Miałem chyba zakwit zielonych glonów a nawet sam nie wiem co to było bo wymieniłem 3/4 wody i nic to nie dało więc wymieniłem prawie wszystko jeszcze raz wyłowiłem wszystko z akwa po za podłożem i lotosem i zacząłem czyścić. Zalałem na nowo poprawa już była ale nie zadowalająca, więc znów podmiana i teraz troszkę to się chyba ustabilizowało. Przy okazji zmieniłem troszkę aranż. Teraz jest znów w budowie
Na fotkach jeszcze chyba woda delikatnie zmętniona nie wiem czy zaś podmieniać czy dać jakiś preparat na zmętnienia jak myślicie ??
Fotki podglądowe

Walkę zacząłem o 8 rano skończyłem o 22 wieczorkiem dnia pierwszego na drugi znów od rana no i teraz jakoś to wygląda już.
Z góry Dzięki za opinie i porady
Pozdro all