• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l ] - Szyszkowe - fotorelacja - aktualizacja 20.09.2012

Nie pluska bardzo. I do takiego baniaka już lepiej dołożyć i zamiast kaskady kupić kubełek.

Rocknrolla

spokojnie możesz mieć kaskadę, dobre są z serii fzn, kaskady bardzo dobrze napowietrzają wodę i ogólnie jestem za, a jak nie chcesz wcale plusku wody to dolewasz jej ciut więcej-tak żeby kaskada była tuż nad taflą, ja mam tak w swojej kostce i nic nie słychać Smile

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Kaskada może być, ale musisz kupić FZN3, trochę kasy kosztuje, ale woda będzie przynajmniej czysta Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(26.01.2012, 16:57)Malutki napisał(a):  Kaskada może być, ale musisz kupić FZN3, trochę kasy kosztuje, ale woda będzie przynajmniej czysta Smile
popieram Kolegę fzn3 będzie idealnie pasować, to naprawdę dobra kaskada więc możesz kupować bez obaw

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Kubełek raczej odpada, ale nad FZN3 się poważnie zastanowię. Ale przynajmniej ten miesiąc jeszcze musi pociągnąć Fan-2 plus.

Jutro (właściwie to już dziś) jadę po świetlówki. Możecie mi doradzić jakie wybrać? Z tych tańszych raczej. Chodzi mi głównie o barwę, bo nijak się na tym nie znam. Przypominam, 2x24W. Chciałabym, żeby były dobre dla roślinek ale i żeby rybki ładnie wyglądały.

[112l] - ogólne
[025l] - Słoniarnia

(26.01.2012, 16:37)szyszka napisał(a):  Czy kaskadowy bardzo hałasuje (pluska)? Nigdy nie miałam kontaktu na żywo z żadnym filtrem zewnętrznym.
Mi fzn3 w ogóle nie pluska tylko trzeba odpowiednio dużo wody nalać.
Co innego ta nakrywka czasami jak złapie drgania to zwariować można Smile Ale to już kwestia wymienienia wirnika. Co do pluskania to też miałem takie obawy i się nie potwierdziły. Właśnie FZN-3 polecam jeśli chcesz kaskadę. Ale moim zdaniem bierz kubeł bo hz-302 kupisz za tą samą kasę.
Chyba, że chcesz kupić coś lepszego.

Świetlówki. Specjalistyczne są drogie, ak oszczędnie to np. z Osrama, ja używam, nie narzekam, ani ja, ani rośliny. Kolor rybek w dużej mierze zależy od karmienia. Kup świetlówki barwy COOL DAYLIGHT - to zimna barwa, najlepsza dla roślin i wyglądu akwarium - dokładniejsze liczby to 6500 Kelwinów czyli numer na świetlówce powinien być 865.

Rocknrolla

Dzięki.

mam jeszcze problem ze statecznikiem, właśnie przyszedł kurierem. Szukałam łopatologicznego schematu w necie, bo niestety instrukcji żadnej nie dostałam poza małym schemacikiem na stateczniku. Niestety, ten ze zdjęciami, który znalazłam chyba nie pasuje, tamten statecznik jest zupełnie inny, mimo, że też Philipsa.
Ja baba jestem zielona w sprawach elektryki, a jedyna osoba, która może mi pomóc również potrzebuje łopatologicznego wytłumaczenia xD

Moja wrodzona inteligencja podpowiada mi, że do białego świetlówki a do pomarańczowego wtyczka Big Grin I... koniec.

Znalazłam w necie taki schemat. Przejrzysty, ale statecznik trochę inny. Domyślam się, że na rysunku prostokącik z kropką to kostka, tak? Rozumiem, że muszę ją kupić, bo w zestawie nie było. Kabelki mam najzwyczajniej w świecie powtykać? Nic więcej nie trzeba?

Czy na koniec statecznik mogę ulokować dwustronną taśmą 'rzepową' do wnętrza szafki, gdzie będzie zabezpieczony przed wodą, czy muszę jeszcze jakoś dodatkowo go zabezpieczyć?

Nie bijcie i nie krzyczcie, nie znam się Cool

[112l] - ogólne
[025l] - Słoniarnia

Wrodzona inteligencja ok!.Mam nadzieję że świetlówki już działająTongue a jeżeli masz jeszcze problem z podłączeniem wklej fotkę schematu ze statecznikaSmile pomożemy bo z tymi podłączeniami jest różnieSmile

Nie działają, bo w Leroy Merlin w Arkadii nie mieli, muszę objeździć inne sklepy, ale to dopiero w poniedziałek, bo w weekend pracuję Sad

O ja głupia, zapomniałam wstawić najważniejszego zdjęcia Big Grin

Byłoby na prawdę super, jakby ktoś umiał mi podać kolejność kabelków wg kolorów - łopatologicznie jak dla blondynki Big Grin

[112l] - ogólne
[025l] - Słoniarnia

Skocz do: