• 4 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l] - BYŁE

(16.12.2011, 19:51)asz32 napisał(a):  Aż się boję co za puchy-w sensie pusto? Wink
No właśnie pusto. Ale skoro zielsko doszło to czekam na fotki.

doszło kilka roslinek...
na korzeniu microsorium windelov- kilka sadzonek     oraz dodany mech na dwóch gałęziach
z przodu akwa te trzy kępki po lewo, środek i prawo to staurogyne repens- też kilka sadzonek    
a na tyle przed filtrem bacopa caroliniana- kilka sadzonek     i przesadzony anubias z piasku na korzenie

Póki co nie ma żadnego szału, wszystkie rośliny to in vitro, czekam aż się rozrosną... trzymajcie kciuki!
i czekam na opinie Smile

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Gdzie dostalas taki dorodny egzemplarz?
Pozdrawiam!

(18.12.2011, 20:40)bezgatek napisał(a):  no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Pozdrawiam!

dostałam od swojej połóweczki Wink a kupiony był w zoologiku w Otwocku na Czaplickiego Wink za 25 zł :] też mi się podoba, cieszę się że akwa przypadło Ci do gustu. Pozdrawiam

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

podoba sie! Smile ale dostalem wizji Big Grin jak to zwykle ja, a mianowicie, dosypac wiecej piachu, z tylu tak zeby tworzyl 2 pagórki, a nastepnie na zasadzic drobniutka trawke, nie zmieniajac przy tym pozycji korzeni Tongue

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

(18.12.2011, 23:42)asz32 napisał(a):  
(18.12.2011, 20:40)bezgatek napisał(a):  no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Pozdrawiam!

dostałam od swojej połóweczki Wink a kupiony był w zoologiku w Otwocku na Czaplickiego Wink za 25 zł :] też mi się podoba, cieszę się że akwa przypadło Ci do gustu. Pozdrawiam

Twoja poloweczka to zuch chlopak, chyba tez kupione sobie takiego korzenia, moja bedzie napewno bardzo zadowolona Wink

(19.12.2011, 00:08)michnik napisał(a):  podoba sie! Smile ale dostalem wizji Big Grin jak to zwykle ja, a mianowicie, dosypac wiecej piachu, z tylu tak zeby tworzyl 2 pagórki, a nastepnie na zasadzic drobniutka trawke, nie zmieniajac przy tym pozycji korzeni Tongue

"na" tzn trawkę zasadzić na tym "wzniesieniu, pagórku" na tyłach akwa? no nie wiem nie wiem Wink

mała zmiana z rogatkiem    
a to dlatego mój korzonek nie ma już "białej galaretki" otoski ładnie wszystko wszamały    
a tu taki o widoczek    

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

mam pytanko co do koloru wody, porównując z pierwszymi zdjęciami na str.1 jest spora różnica, wiadomo- na 1ych zdjęciach akwa świeżo zalane, ale teraz nie wiem co o tym myśleć, nie jest mętna ale dziwna...
Myślicie, że to korzeń puszcza ten kolor?
Dodam, że o akwa dbam normalnie, podmieniam wodę raz w tyg jakieś 20% i płuczę gąbkę filtra. Zaczyna mnie martwić ta woda, proszę o opinie i rady...

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Może poruszyłeś podłoże? Ja tak mam jak przesadzam rośliny, że trochę woda zmętnieje.
Akwarium coraz ładniejsze Smile Dało by się ten korzeń ustawić tak \, żeby nie było widać miejsca rąbania? Big Grin

Pozdrawiam

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

(20.12.2011, 16:44)pawciotr napisał(a):  Może poruszyłeś podłoże? Ja tak mam jak przesadzam rośliny, że trochę woda zmętnieje.
Akwarium coraz ładniejsze Smile Dało by się ten korzeń ustawić tak \, żeby nie było widać miejsca rąbania? Big Grin

Pozdrawiam

dziękuję Smile co do mętnienia wody to raczej jest tak non stop, nie ruszam podłoża... :/ jeśli chodzi o korzeń to właśnie nie da się, podobnie jest na tyłach ale z tej strony wygląda najlepiej, może posadzę tam coś, tylko co? Smile aha i jestem kobietą, więc nie "poruszaŁAM" Wink

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: