16.12.2011, 21:03
18.12.2011, 20:24
doszło kilka roslinek...
na korzeniu microsorium windelov- kilka sadzonek
oraz dodany mech na dwóch gałęziach
z przodu akwa te trzy kępki po lewo, środek i prawo to staurogyne repens- też kilka sadzonek
a na tyle przed filtrem bacopa caroliniana- kilka sadzonek
i przesadzony anubias z piasku na korzenie
Póki co nie ma żadnego szału, wszystkie rośliny to in vitro, czekam aż się rozrosną... trzymajcie kciuki!
i czekam na opinie
na korzeniu microsorium windelov- kilka sadzonek
z przodu akwa te trzy kępki po lewo, środek i prawo to staurogyne repens- też kilka sadzonek
a na tyle przed filtrem bacopa caroliniana- kilka sadzonek
Póki co nie ma żadnego szału, wszystkie rośliny to in vitro, czekam aż się rozrosną... trzymajcie kciuki!
i czekam na opinie
18.12.2011, 20:40
no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Gdzie dostalas taki dorodny egzemplarz?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
18.12.2011, 23:42
(18.12.2011, 20:40)bezgatek napisał(a): no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Pozdrawiam!
dostałam od swojej połóweczki
a kupiony był w zoologiku w Otwocku na Czaplickiego
za 25 zł :] też mi się podoba, cieszę się że akwa przypadło Ci do gustu. Pozdrawiam
19.12.2011, 00:08
podoba sie!
ale dostalem wizji
jak to zwykle ja, a mianowicie, dosypac wiecej piachu, z tylu tak zeby tworzyl 2 pagórki, a nastepnie na zasadzic drobniutka trawke, nie zmieniajac przy tym pozycji korzeni
ale dostalem wizji
jak to zwykle ja, a mianowicie, dosypac wiecej piachu, z tylu tak zeby tworzyl 2 pagórki, a nastepnie na zasadzic drobniutka trawke, nie zmieniajac przy tym pozycji korzeni
19.12.2011, 11:23
(18.12.2011, 23:42)asz32 napisał(a):(18.12.2011, 20:40)bezgatek napisał(a): no,no bardzo ladny baniak. A najlepiej to podoba mi sie ten korzen - idealnie usytuowany.
Pozdrawiam!
dostałam od swojej połóweczkia kupiony był w zoologiku w Otwocku na Czaplickiego
za 25 zł :] też mi się podoba, cieszę się że akwa przypadło Ci do gustu. Pozdrawiam
Twoja poloweczka to zuch chlopak, chyba tez kupione sobie takiego korzenia, moja bedzie napewno bardzo zadowolona
19.12.2011, 17:37
(19.12.2011, 00:08)michnik napisał(a): podoba sie!ale dostalem wizji
"na" tzn trawkę zasadzić na tym "wzniesieniu, pagórku" na tyłach akwa? no nie wiem nie wiem

mała zmiana z rogatkiem
a to dlatego mój korzonek nie ma już "białej galaretki" otoski ładnie wszystko wszamały
a tu taki o widoczek
20.12.2011, 14:35
mam pytanko co do koloru wody, porównując z pierwszymi zdjęciami na str.1 jest spora różnica, wiadomo- na 1ych zdjęciach akwa świeżo zalane, ale teraz nie wiem co o tym myśleć, nie jest mętna ale dziwna...
Myślicie, że to korzeń puszcza ten kolor?
Dodam, że o akwa dbam normalnie, podmieniam wodę raz w tyg jakieś 20% i płuczę gąbkę filtra. Zaczyna mnie martwić ta woda, proszę o opinie i rady...
Myślicie, że to korzeń puszcza ten kolor?
Dodam, że o akwa dbam normalnie, podmieniam wodę raz w tyg jakieś 20% i płuczę gąbkę filtra. Zaczyna mnie martwić ta woda, proszę o opinie i rady...
20.12.2011, 16:44
Może poruszyłeś podłoże? Ja tak mam jak przesadzam rośliny, że trochę woda zmętnieje.
Akwarium coraz ładniejsze
Dało by się ten korzeń ustawić tak \, żeby nie było widać miejsca rąbania? 
Pozdrawiam
Akwarium coraz ładniejsze
Dało by się ten korzeń ustawić tak \, żeby nie było widać miejsca rąbania? 
Pozdrawiam
Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)
http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554
Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462
20.12.2011, 17:42
(20.12.2011, 16:44)pawciotr napisał(a): Może poruszyłeś podłoże? Ja tak mam jak przesadzam rośliny, że trochę woda zmętnieje.
Akwarium coraz ładniejszeDało by się ten korzeń ustawić tak \, żeby nie było widać miejsca rąbania?
Pozdrawiam
dziękuję
co do mętnienia wody to raczej jest tak non stop, nie ruszam podłoża... :/ jeśli chodzi o korzeń to właśnie nie da się, podobnie jest na tyłach ale z tej strony wygląda najlepiej, może posadzę tam coś, tylko co?
aha i jestem kobietą, więc nie "poruszaŁAM"
« Starszy temat | Nowszy temat »