ethnix napisał(a):Widzę ziele ładnie rośnie
Ogólnie bardzo fajnie wygląda. Tylko tak jakoś wszysko jednej wielkości, tylny plan dorośnie wyżej mam nadzieję?
Ja też mam nadzieję ze wyrośnie, bo tam przeważnie nurzańce, troszkę kabomby i moczarki i jeszcze czegoś czego nie znam nazwy ( dostałam) i ponoć rośnie wysokie

Chciałabym od razu wielkie posadzic, ale trzeba czekać

Sadzonki w sklepach niewysokie... A jak juz wielkie to ceny z kosmosu. No i wychodzę z załozenia ze rosliny akwariowe tak jak i te normalne- czym młodsze tym lepiej się przystosowują

Prawda?
Inaczej miało być, ale bałam się przesadzać sporej ilości roślin. Zmieniłam więc tylko trochę
Potrzebuję rady jaki pokarm kupić dla mojej planowanej obsady. Muszę przed zakupem ryb zaopatrzyć się w potrzebne dla nich papu. Najlepiej różne pokarmy żeby niczego pupilom w pożywieniu nie brakowało

Mam trochę czasu więc moge kupić powoli droższe ale lepszej jakości pokarmy. Tylko jakie?
I tak się jeszcze zastanawiam.... Rybki mam środkowej i dolnej strefy w planie. Może 25 szt. neonków czerwonych, 1+2 kakadu, 6 kirysków, 5 otosków, zbrojnik niebieski i pstrążenice Myersa do tego? Tylko czy ja je kupię gdzieś? I ile ich trzeba aby się dobrze czuły? O pstrążenicach marmurkowych więcej jest wiadomosci, ale one więsze są. Czy może te? Zgadzałyby się z resztą? Pisze że to spokojna rybka.
Nie będzie żadnych pstrążenic. Będzie obsada :
Neon czerwony - 40 szt.
Kirysek pstry - 6 szt.
Zbrojnik niebieski- 1 szt.
Pielęgniczki kakadu- 1+ 2 ( lub 1+3..nie wiem jeszcze... czekam na opinie maji

)
Otosek - 5 szt. ( z tym problem bo nie mogę znaleźć pewnego źródła gdzie go kupić aby zdrowy był...)
Krewetki Red Cherry - 10 szt.
Zabroniono mi też mięszać w roślinkach i przestawiać. Czyli muszę patrzeć na to co mam i poczekać sporo czasu na kolejną zmiane
Parametry wody śliczne. Roślinki rosną dosłownie w oczach. Zwłaszcza kabomba i moczarka. Nurzaniec też ciut większy. I jakaś roślinka której nazwy nie pamiętam. Jest tuż przy magnetycznym czysciku ( na fotce jeszcze " pod" czyscikiem bo urosła ) . Ogólnie wrażenie jest takie, że ziele rośnie.
Nikt nie pisze

Dosłownie nie mam z kim podzielić się radością z akwarium...