• 3 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie molinezji.

Mam pytanie.

Czy moja złota molinezja jest w ciąży? Załączam zdjęcia. Chcę jeszcze dodać, że samczyk często pływa za samicą i kieruje się pyszczkiem w jej odbyt. Czy to normalne? Czy mam spodziewać się młodych?

Dziękuję za odpowiedź.

Załączone pliki Miniatury

Niebawem zostaniesz Ojcem Chrzestnym

Witam.
Moja Molinezja dziś urodzila. Byla w kotniku . Po powrocie z pracy zobaczylem prawie wszystkie mlode rybki na dnie kotnika zdechle. Mialy jakies zółte bable przy brzuchu. Spotkaliscie sie z tym ? Lezalo tak 17 molinezji.Prosze o odp.
Pozdrawiam

Te "żółte bąble" to pęcherzyki żółtkowe, to normalne u narybku.
Napisz coś więcej.
Oddzieliłeś narybek od dorosłej molinezji? Młode żyły po porodzie? Jaki to zbiornik? Filtrujesz? Dodawałeś czegoś do wody?

Tak . narybek byl oddzielony od matki . Matka byla na gorze a narybek na dole kotnika. Nie moge powiedziec czy mlode zyly czy nie bo jak przyszedlem z pracy to juz zastalem taka sytuacje. Mlode lezaly na dnie kotnika.

(07.05.2013, 16:27)Adamrd5 napisał(a):  Tak . narybek byl oddzielony od matki . Matka byla na gorze a narybek na dole kotnika. Nie moge powiedziec czy mlode zyly czy nie bo jak przyszedlem z pracy to juz zastalem taka sytuacje. Mlode lezaly na dnie kotnika.
Może miałeś coś nie tak z wodą? żadko się zdarza żeby cały miot poleciał...

Jeśli to jej pierwsze mioty to normalne u mnie przy 50 maluchach przezywało na początku 10.

A może samiec i samica to rodzeństwo i dlatego wszystkie małe zdechły.Jeśli kupiłeś ich w tym samym sklepie to dosyć możliwe.

u mnie narybek molinezji i gupików pływa swobodnie w ogólnym, część z nich jest zjedzona ale zawsze kilka sztuk przeżyje chowając się po krzakach Smile i może lepiej bo gdyby całość przeżyła to miałbym plage ryb i tylko problem co z nimi zrobić.

Tutaj filmik mojego narybku

https://www.youtube.com/watch?v=CtY9XqwVeWQ

u mnie w 60l akwa jest :9 małych otosków i 1 duży,3małe zbrojniki niebieskie i 5 dużych,1 ampularie,1 żabe,10 mieczyków,76 dużych molinezji,89 3miesięcznych molinezji i 99 1miesiecznych molinezji i żyją sobie tak od dłuższego czasu i nic im sie niedzieje czy to normalne??? a i jeszcze 7 molinezje siedzą w kotniku bo niedlugo będą rodzić

Tralalala. Nie bądź śmieszny, dawno takich bzdur nie czytałam.
Wypowiedź jest co najmniej prowokacyjna i brzydko pachnie spamem.
Ponad to po prostu nie wierzę w taki stan rzeczy i nie rozumiem czemu ta wypowiedź ma służyć.

Skocz do: