• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

co 2 dni??? może po prostu nie ma warunków do spokojnego wydawania na świat potomstwa...( z całym szacunkiemSmile)

Niemożliwe a jednak, no cóż ja mam na to poradzić ale przynajmniej mają urozmaiconą dietę.

to jest nie mozliwe rozumiesz czlowieczku? Smile cos ci sie wydaje.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

co 2 dni?...a może ona zaczęła rodzić a za dwa dni dokonczyła. moja jak się wzieła to rodziła cały dzieńSmile

a czy to prawda że małe potomstwo może przyjmować barwy z otoczenia??

akwamaniak napisał(a):co 2 dni?...a może ona zaczęła rodzić a za dwa dni dokonczyła. moja jak się wzieła to rodziła cały dzieńSmile

poród trwa max. kilka godzin. gdzies w tym temacie chyba Olek pisał dokładnie ile...

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

kornik napisał(a):a czy to prawda że małe potomstwo może przyjmować barwy z otoczenia??
Małe potomstwo to narybek.
Wydaje mi się że to nieprawda iż przyjmują barwy z otoczenia bo jak? Od liści, żwirku/piasku?
Musiałbyś zgłębić tajniki genetyki gupików :
Cytat z internetu: istnieje wiele odmian zróżnicowanych pod względem barwy
Kolor mają raczej "zapisany" genetycznie

Piszę poprawnie po polsku.

Dbaj o stylistykę i ortografię.

ahaSmile

jeśli chodzi o potomstwo to młode gupiki rodzą się szare, bezbarwne, po jakimś czasie się wybarwiają i przybierają kolory od ojca i matki. Otoczenie może wpynąć na szybkość wybarwienia.
Jak mocno ich przestraszysz czymś albo zmienisz ich miejce pobytu to bardzo prawdopodobne że szybcie przybiorą barwy

mam pytanie: okociły mi się 2 samice gupika. Pierwsza okociła się w akwa ogólnym a druga w woreczku (w drodze do domu) obie po jakimś czasie zaczęły chudnąć, ''krzywo'' pływać jedna zdechła.Co mogło być przyczyną? Jak temu zapobiegać? bo mam jeszcze 4 kotne

Skocz do: