OHO! muszę poczekać, bo dziusiaj o 1 w nocy okociła się moja molinezja, w kotniku,m więc narazie muszę poczekać....
Temat został wyczyszczony, proszę nie robić OT - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.03.2009, 15:29 {2} przez Kejdi.)
Mam bojownika: samiec i 2 samice ale zauważyłem że samiec jest agresywny z stosunku do samic. Mam nawet wrażenie że je gryzie. W akwa dodałem więcej roślin żeby samice miały kryjówki i już jest lepiej ale zastanawiam się czy były to objawy agresjii czy też zalotów. Jak to wygląda w relacji samiec - samica?
bomboszek napisał(a):Jak rozrónić samca od samicy czytałem duzo na ten temat ale wszędzie piszą inaczej. Chce sobie kupić parke...
wracajac do poczatku, znalazlam cos takiego:
Samice są mniej ubarwione z dwoma lub trzema lekko brązowymi paskami wzdłuż ciała.
Samce mają lekko czerwone ubarwienie płetw piersiowych- cytuje za http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/bo...-2231.html
w angielskich info zanalazlam:samiec dluzsza pletwa brzuszna prawie do ogona, dorosly samiec czerwonawo-brazowy z niebieska lub zielona plama na kazdej stronie. Pletwy odbytowe niebieskie z czerwonymi zakonczeniami. Samiczka brazowsza z 2-ma ciemniejszymi brazowymi paskami
parka
samiec
samiec
Jezeli jestes w sytuacji bez wyjscia, trzeba wyjsc wejsciem.