• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada bardzo wąskiego i długiego akwarium i problemy związane z takimi zbiornikami

kup parę, te pielęgniczki nie tworzą haremów.

Znalazłam właśnie fajne rybki - prętniki karłowate... jaka jest szansa na to, że mogłabym je trzymać z ramirezami?? czy nie ma takiej możliwości??

Raczej nie powinno być problemów bo ramirezki to bardziej strefa przydenna, a prętniki przybrzeżna.

"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki"

Więc strasznie się cieszę z tego powodu, muszę poszukać więcej info na temat tych rybek...

Decyzja podjęta, napewno kupię parkę ramirez i neonki

Mam kolejne pytanie czy do nich będą pasowały gupiki?? Bardzo lubię te rybki, są śliczne Smile Najbardziej chodzi mi o to czy nie będą podgryzane przez pozostałe rybki

Chyba gupiki! Myślę, że będą pasowały jeżeli lubisz jak ci się w akwarium zwiększa liczba rybek.

Poprawione Smile

Dziękuję za odpowiedź

musisz oczywiscie miec gdzie oddawac młode (chyba, że zjedzą je ramirezy - ok)

Myślę, ze samo się to wyreguluje, przeżyją najsilniejsze a i znajomych którzy mają akwaria tez mam trochę... Zawsze mogę pooddawać, przecież na tym forum też są takie wątki...

Miałam kiedyś 2 parki i powiem wam szczerze że z 4 rybek po 2 latach było 9. A ile radości miałam Smile Nie wyławiałam ich bo nie miałam gdzie, czasami jak mi sie udało wyczaić czas porodu to lądowały w prowizorycznym kotniku

Pozdrawiam

A ja proponuję stadko molinezji i podłoże z drobnego żwirku.
Rośliny niech doradzą inni bo ja nie jestem obeznany w takich sprawachBig Grin

http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-wo...-7133.html
Moje odnowione akwarium.Zapraszam do komentowania.
Piszę poprawnie po polsku.
Sory za błędy w pisowni mam rękę złamaną ...

Skocz do: