• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[ 64l - ogólne ] Reaktywacja po latach - Nowe fotki str. 5

Tak do zwykłych Bio florin z Tropicala efekty widać już po tygodniu tylko trudno go dostać Wink
Podobno to jest odpowiednik tych drogich nawozów

Nie wiem czy doczytałeś maniuch ale na jesień będę dokładał mój nieszczęsny korzeń bo mnie tu na to naciskają. Ostatnio wyłowiłem go z oczka wodnego i wygląda spoko - pleśni nie widać. Spróbuje to wszystko zrobić bez restartu, zn. powyławiać te kamienie, poprzesadzać część roślin no i dodać korzeń.

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Nie musisz tego robić.Jeżeli podoba Ci się jak jest to tak zostaw.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

OKO50 napisał(a):Nie wiem czy doczytałeś maniuch ale na jesień będę dokładał mój nieszczęsny korzeń bo mnie tu na to naciskają. Ostatnio wyłowiłem go z oczka wodnego i wygląda spoko - pleśni nie widać. Spróbuje to wszystko zrobić bez restartu, zn. powyławiać te kamienie, poprzesadzać część roślin no i dodać korzeń.

z korzeniem ,czy i bez i tak masz baniaka extra.ale dobrze ,że korzeń w końcu jest ok.Smile

strojter napisał(a):Nie musisz tego robić.Jeżeli podoba Ci się jak jest to tak zostaw.
...tak jak jest teraz czyli z kamieniami to alternatywa do korzenia, którym miałem problem. Podoba mi się jak jest teraz (ale nie miałem innego wyjścia) ale z korzeniem wyglądało lepiej, tylko trochę to generalne przemeblowanie mnie przeraża/ło

maniuch napisał(a):z korzeniem ,czy i bez i tak masz baniaka extra.ale dobrze ,że korzeń w końcu jest ok. Smile
...mam nadzieję, że ok Smile Będę go bacznie obserwował do jesieni aby się nie wkopać w bagno.

1+1 Bojownik

I co z tym korzeniem??

peter10 napisał(a):I co z tym korzeniem??
Będzie na jesień. Trzymam go ciągle w oczku puki jest woda, co jakiś czas tam zaglądam ale pleśni nie widać, porósł za to jakim zielonym czymś - chyba glony.
Jaki mech najlepiej się spisuje do przytwierdzania na korzeń i jak to najlepiej zrobić?

1+1 Bojownik

Mech?? ja mam jden gatunek (nawet niewiem jaki) miałem niedawno do oddania było pisać bym ci wysłał Wink a przyczepiasz go nitką lub żyłką wędkarską i odczepiasz po dwuch tygodniach Wink

Nie wiedziałem - kupię coś na allegro albo w zoologiku. Pytałem bo myślałem, że gatunek mchu jest istotny.
Witam po przerwie. Pod naciskiem wielu osób udałem się na działkę i z oczka wyłowiłem swój "stary" korzeń (który notabene mi już życia napsół) Wyszorowałem i wsadziłem do akwa. Pozycję ma nieco inną niż wcześniej ale starałem się robić jak najmniej przemeblowania w akwa (a i tak było go sporo) nie obyło się oczywiście bez przesadzania kilku roślin............... co ja tu będę dużo pisał. Popatrzcie i napiszcie jak to teraz widzicie, a ja idę się modlić aby korzeń mi nie zrobił psikusa jak kiedyś Smile

1+1 Bojownik

Jest tak fajnie "mrochnie". Świetny korzeń. Podoba mi się. Rosną ci rośliny przy tak ciemnym świetle??

tjaaaaaaa......

Skocz do: