6
każdy kto chce zasięgnąć porady krewetek to piszcie choduje krewetki od prawie dwóch lat i na pewno odpowiem chodowałem miedzy innymi Red Cherry,Babaulti,Crystal Red,Red Nose,Hummel,Beine,Tiger,White Pearl,Yellow,itp. ,.......... a jeżeli chodzi ci o chodowle to najlepiej red cherry albo babaulti ponieważ są najłatwiesze w hodowli jednak nie mozę być rybek z oczywistych powodów

a jeśli już musisz trzymać rybki i krewetki to kup sobie amano.Red Cherry dość łatwo sie rozmnażaja jednak łatwo łapią choroby (mój brat stracił prawie 500 sztuk) jeżeli chcesz się zabrać za hodowle tych krewetek musisz pamiętac że wyszły o wiele później na rynek od ryb i nie ma jeszcze potrzebnych preparatów na choroby
Akwa 33 litry -krewetkarium
Rośliny:
pelia
Rogatek
Gałęzatka
--Krewetki:
Babalutti około 100 sztuk
4
proszę o pomoc w sprawie amano-wczoraj dwie zrzuciły pancerz-wylinkę-tak to się chyba prawidłowo nazywa-a i mają coś w sobie-szukałam i widziałam na zdjęciu ze to chyba coś co sie z tego robią jajeczka o ile samiec coś tam wpuści no ale mam chyba tylko 2 samice i obie to mają i mają przerwe tak jakby pękniętę u góry-czy wszystko bedzie z nimi ok jeśli nie dostaną samca??
15
PAWLACZKA86 napisał(a):proszę o pomoc w sprawie amano-wczoraj dwie zrzuciły pancerz-wylinkę-tak to się chyba prawidłowo nazywa-a i mają coś w sobie-szukałam i widziałam na zdjęciu ze to chyba coś co sie z tego robią jajeczka o ile samiec coś tam wpuści no ale mam chyba tylko 2 samice i obie to mają i mają przerwe tak jakby pękniętę u góry-czy wszystko bedzie z nimi ok jeśli nie dostaną samca??
Amano nie rozmnaża się w słodkiej wodzie.
4
wiem że nie w słodkiej-do przemiany potrzebują słonej-czytałam o tym ale pytam czy moim samiczką nic nie będzie jak nie dostaną samca??
67
tak nic im się nei stanie
4
Czy red Cherry dobrze czyszczą akwarium z glonów i jakie woda musi mieć parametry
15
A ja mam takie pytanie.. Czysto teoretycznie, mając w akwa yellowki i red cherry, gdyby doszlo do skrzyżowania, jak wyglądały by maluchy? Byłyby pomarańczowe czy bardziej takie 'zebrowate' czerwono-zolte? Czy z takich kreweci można stworzyć swój własny 'gatunek'?
67
Narybek napisał(a):A ja mam takie pytanie.. Czysto teoretycznie, mając w akwa yellowki i red cherry, gdyby doszlo do skrzyżowania, jak wyglądały by maluchy? Byłyby pomarańczowe czy bardziej takie 'zebrowate' czerwono-zolte? Czy z takich kreweci można stworzyć swój własny 'gatunek'?
NIe wiem, zawsze wychodzi coś nowego. Jeśli chcesz eksperymentować to proszę, ale nie sprzedawaj potem kundelków.
13
Nie wiecie czasem, jak długo trwa 'ciąża' u RC?
Moje noszą te jaja i noszą i końca nie widać...
67
goslicious napisał(a):Nie wiecie czasem, jak długo trwa 'ciąża' u RC?
Moje noszą te jaja i noszą i końca nie widać...
3-4 tyg, rozwój jajców też zależy od temperatury.