Do filtrowania to słuzył by mi filtr a jesli chodzi o pompe urodził mi sie inny pomysł, słuzyła by tylko do przepchania wody przez weze ochładzajace i wytworzenia pradu.
Ja wolę kupić filtr bo i tak ceny nie są wysokie ;]
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=562021
Zarabiaj pieniądze z reklam wyświetlanych na Twoim komputerze
pomogę Ci w zdobyciu poleconych i wypromowaniu siebie oraz jak uzyskać większą ilość punktów pisz na gg 7889658. Strona w języku polskim.
Obecnie nie psoadam filrta własnej roboty bo narazie stoi tylko marne 80l i nie opłaca mi sie robic ale planuje nowe ok 500l to wtedy bede robił filtr sobie sam no ale narazie moge tylko powiedziec ze jedna komora bedzie miała ok 10l. Jak powstanie to wkleje fotki.
witam
sprawdziłem taka pompe z pieca i jest to potężna moc.
zalety:
1 pracuje cicho
2 tłoczy OK
wada:
tłoczy 4.500l/h czyli 108.000 tys / do dobe(powinna tłoczyc ok 2000 tys/h więc trzeba dokonac redukcji na zaworach lub zwiększyc ilośc pojemników filtrojacych np do 3 szt.
pojemniki z filtrami zrobie z 3 wiader po 25l po farbach z róznymi zasypami i zobacze jaka wtedy będzie przepustowośc na godzine.
jak złoże to dam znac co wyszło.
ja ten typ filtra ( samoruby) zastosuje w mojej 500-setce.( aQa 500 litrów)
pozdrawiam
oto pompa i pojemniki (wiadra)
to jest ciągłośc postu kolegi "demo_user" z 2 stronki całego postu
borysjaworzno napisał(a):witam
sprawdziłem taka pompe z pieca i jest to potężna moc.
zalety:
1 pracuje cicho
2 tłoczy OK
wada:
tłoczy 4.500l/h czyli 108.000 tys / do dobe(powinna tłoczyc ok 2000 tys/h więc trzeba dokonac redukcji na zaworach lub zwiększyc ilośc pojemników filtrojacych np do 3 szt.
pojemniki z filtrami zrobie z 3 wiader po 25l po farbach z róznymi zasypami i zobacze jaka wtedy będzie przepustowośc na godzine.
jak złoże to dam znac co wyszło.
ja ten typ filtra ( samoruby) zastosuje w mojej 500-setce.( aQa 500 litrów)
pozdrawiam
oto pompa i pojemniki (wiadra)
to jest ciągłośc postu kolegi "demo_user" z 2 stronki całego postu
Na tej pompie masz tegulacje mocy 3 stopniowa prawdopodobnie, takze dlawienie nie ma sensu, jezeli to jes standardowa pompa grundfosa to najmniejsza moc to ok 20W takze przzeplyw ni epowinien przekroczyc 1500l/h
witam
na złośc nie ma regulacji 3 -stopniowej jest 1 zakres
a pompa tłoczy tule co piasłem 4,500l/h
opróżniła wiadro 25l w 20 sekund
pozdro
a oto moja 500-ka
borysjaworzno napisał(a):witam
na złośc nie ma regulacji 3 -stopniowej jest 1 zakres
a pompa tłoczy tule co piasłem 4,500l/h
opróżniła wiadro 25l w 20 sekund
pozdro
to mogl bys pomyslec o jakims konkretnym potencjometrze na zalilaniu- powinien zalatwic sprawe