• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[60 l - OGÓLNE] Moje akwarium - Kasik - NOWA OBSADA cd - str. 8-ma

niewiem czy to prawda ale podobno neony to ciekawskie ryby i nie poleca sie ich trzymac z kreweciami ale moją sugestie musi potwierdzic ten co juz hodowal krewetki z neonami

Troszkę w międzyczasie szperałam po Forum i nie doczytałam, aby były jakieś przeciwwskazania.

Poczekaj może wypowie sie ktoś z jakimkolwiek doswiadczeniem, a myślałaś może o rybce Microrasbora Galaxy

master... ale takie pytanie juz było na Forum... http://www.akwaswiat.net/krewetki-a-neonki-t-14689.html

10 neonków innesa już pływa w moim akwa.

W czwartek dołączą do nich otoski Smile

Neon doroslej krewetki nie zje ale mala owszem i beda w grupie atakowac

Ale ja sie nie nastawiam na rozmnażanie kreweci.

Pamiętam, jak miałam poprzednią 100tkę, to gupiki mi sie mnożyły na potęgę, część lądowała w kotniku, część stanowiła pokarm dla innych współtowarzyszy....

takie życie Wink
Aha.... Zanim wpuściłam neonki, to zabrałam ze sobą wode do zbadania w zoologu. facet od razu uprzedził, że może wyjść źle. Ale na szczęście wszystko jest w porządku.

Odczekane 3 tygodnie jednak swoje robią.

Neony im w większej grupie tym paradoksalnie mniej agresywne, jeżeli w ogóle można stopniować agresywność tych rybek gdyż są bardzo obojętne na to kto z nim pływa... reguła jest taka, że jak nie będą głodne to krewetek nie ruszą.
Reasumując śmiało można trzymać neony z krewetkami ..... poczytałem wiem....

Maverick0069 ... dzięki za kolejny głos za... Smile

Myślę, że neonków można było dać więcej, skoro gupików nie będzie.(ok.15)
Mogłaś podać wymiary akwa, wydaje mi się, ze jest dość niskie ale za to dłuższe,w takim neonkom będzie dobrze, ponieważ rośliny będą sięgały bliżej tafli. Smile

Najlepsza strona z filmami i serialami -->kinozajawka.pl

Skocz do: