• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[26L]Iwagumi-"Trzy pazury"

Bardzo dobre iwagumi.
Zmieniłabym tylko dwie rzeczy:
1. tło umieściła między rurką a akwarium (niestety w aranżacjach typu iwagumi rzucający się w oczy sprzęt to ich minus)
2. Kamyk po prawej wcisnęła bym lekko w podłoże, tak by go obniżyć dosłownie o 1 cm - dał by więcej "miejsca" głównemu kamieniowi.

Co do obsady to też jestem z razborami. Najprędzej Rozbora karłowata (Boraras brigittae / Eng. Mosquito Rasbora)

źródło: http://www.seriouslyfish.com/profile.php...=brigittae

Fotka jeszcze "gorąca"
Gupików już nie ma zamiast nich pływa 6 sztuk bystrzyka amandy.Są dość nieśmiałe
W tle kilka gałązek peackock mossa .Zastanawiam się czy będzie mi potrzebny
Jakoś niezadowolony jestem z tyłu po prawej stronie.Być może eleocharis ma opory z rozrostem przez ruch wody
Kamień po prawej stronie docisnąłem około 5 mm i to sam przód a tył jakiś 3mm tylko tyle mogę.

No co by powiedzieć - świetne.Skałki super się prezentują ,a bystrzyki faktycznie nie zbyt widoczne.Może jak by było ich tak 10 to by było lepiej Big Grin.

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Bardzo ładny mały zbiorniczek WinkWink Nic mi tu nie brakuje.

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Nie mam na razie materiałów na nową odsłonę tego szkiełka
Ciut dodałem do aktualnej aranżacji.Doszły 2 gatunki mchów które bystrzykom chyba podpasowały
Miałem niedoboru najprawdopodobnie No3 co widać na zżółkniętym eleocharisie ale dawki Macro poskutkowały.Nowe odrosty są zielone
Teraz to wygląda na jesień w iwagumi Wink

Ciut posprzątałem czyli usunąłem resztki utriculaty Nie wiem tylko czy aranżacja poszła w dobra stronę z tymi mchami gdyż powoli zaczynąją opanowywać cały tył akwarium

Coś to Iwagumi Ci zarasta Wink Osobiście bardzo lubię styl Iwagumi i muszę przyznać, że jak na 26l - wygląda po prostu super. Dobry wybór przy zmianie obsady. Co do mchów nie jestem pewna, czy to jest w standardach Iwagumi, ale mi osobiście się podoba - wygląda jak mini las iglasty.

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

Piękne iwagumi, gdyby nie było napisane, nie pomyślałabym, że to 26 litrów. Mogę wiedzieć, gdzie kupowałeś szkło OptiWhite i w jakiej cenie? To samo pytanie mam do oświetlenia Smile

również z zaciekawieniem czekam na odpowiedź co do oświetlenia. Co to za cudo, gdzie kupić i za ile? może być na priv

Akwarium świetne.. marzy mi się podobne w moim 25l

(31.03.2012, 22:14)ss900 napisał(a):  również z zaciekawieniem czekam na odpowiedź co do oświetlenia. Co to za cudo, gdzie kupić i za ile? może być na priv

Akwarium świetne.. marzy mi się podobne w moim 25l

Ceny szkła nieaktualne gdyż kupowane 2 lata temu.42zł za całość
Co do belki do zakupiona byłą na ebayu.Zakup i sprowadznie do Polski z Honk-kongu to 146zł też 2 lata temu .Nie wiem tylko czy aktualnie takich belek nie można już u Nas kupić

Skocz do: