Temat zamknięty

Jak urządzić 25l

myślę nad zasadzeniem 2x rogatka sztywnego, 2x blyksa japońska i 6x mech jawajski, albo znalazłem taki zestaw na allegro: http://allegro.pl/zestaw-roslin-dla-pocz...10202.html
co o tym myslicie?

PS. a te roślinki mozna przycinac?, a jak nie to podajcie mi przykłady jakis niewielkich Wink

89,6l
5x mieczyk
1x gupik
1x krewetka filtrująca
2x Gurami
2x kirys
2x glonojad (nie znam nazwy)
10x RC

PS. słabo u mnie z ortografią :D

Nie opyla się kupować zestawów gdzie masz jedną gałązkę jednego gatunku.Napisz na forum ogłoszenie że możesz kupić za nie wielkie pieniądze roślinki z przycinki.Ludzie którzy mają jakieś 100+ baniaki i dobrze rosną im roślinki to mogą ci za free lub za grosze dać dobrą ilość roślinek.

GG:9678802

http://allegro.pl/maly-zestaw-szybko-ros...72140.html

to jest fajny zestaw za niewielkie pieniądze, tak na początek, a porem przecież mogę dosadzać

a gdzie zamieścić to ogłoszenie?

PS. wejdz na gg ;p

89,6l
5x mieczyk
1x gupik
1x krewetka filtrująca
2x Gurami
2x kirys
2x glonojad (nie znam nazwy)
10x RC

PS. słabo u mnie z ortografią :D

Jestem na niewidocznym cały czas;p To już lepiej od jednego hodowcy na allegro kupić z 2-3gatunki ale żeby było kilka sadzonek.A przesyłka będzie liczona jako jedna.
Malutki on ma jak coś zwykłą żarówkę 25w 2700k.Więc te roślinki co mu polecasz padną .

Cho, to sory, myślałem, że to świetlówka jest.
To wymień na świetlówkę, bo żarówka, to nie jest dobry pomysł.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Doradziłem mu na żarówkę energooszczędną biało o mocy 11w.I pod nią jakieś roślinki małowymagające + żwirek kwarcowy bo miał jakieś badziewie sztuczne Smile

Zrobiłbym w ogóle restart zbiornika.
I tak nie ma roślinek więc to żaden problem, a przez ten czas już zalążki glonów które później za pewne dadzą plagę się na pewno potworzyły przy tej "ilości" roślin.
Tak, że mówię, zrób restart.

1.Oddaj rybki
2.Wylej wodę
3.Wyjmij żwir
4.Opłucz żwir
5.Kup roślinki
6.Umyj dokładnie akwarium
7.Wypłukany żwir, podkreślam ŻWIR, bo nie wiem co tam masz. Wsyp do akwarium
8.Nalej wody do połowy
9.Wsadź roślinki
10.Dolej wody do końca
11.Pomyśl coś z oświetleniem
12.Zakup testy do wody
12.Odczekaj 3 tygodnie
13.Po 3 tygodniach zmierz parametry wody (wcześniej też mierz)
14.Jeśli parametry są dobre wpuść rybki
15.Czekaj na rozrost roślinek
16.Ciesz się pięknym akwarium.
Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

No nie przesadzaj malutki z testami.Do 25l testów aż tak nie potrzeba ja jadę cały czas bez testów i odkąd dostałem pierwszy akwarium z rok czasu to ani jedna rybka nie padła.Wiec jak chłopak nie ma kasy to niech nie traci na testy a kupi więcej roślinek ;p

Ale z jakiegoś powodu mu te rybki padły, po za tym, że mają za mało miejsca, to może mieć bardzo kiepską wodę w kranie, dlatego warto by było to sprawdzić.

Ale jak tam miał się wytworzyć ekostystem gdzie podłoże to jakieś sztuczne badziewie bez roślin i pewnie nie czekał 2-3tyd aż dojrzeje.

Temat zamknięty

Skocz do: