• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karmienie narybku Pielęgnic Zebr

Mógłbyś mi powiedzieć jedną rzecz, mianowicie planuję zmienić podłoże i myślę o jakimś piasku możesz mi powiedzieć jak moja para zniesie to. Bo one lubią sobie kopać, już wszystkie rośliny pływają wykopaneSmile

Witam,
Rybki lubią sobie pokopać, przemeblować baniak według swoich upodobań, wiec powinnieneś pomyśleć o podłożu, które nie będzie narażać je na zranienia pyszczków,
piasek to odpowienie podłoże,
A jak może wpłynąć? Hmmm, myślę, że jeżeli zastosujesz się do podstawowych zasad restaru akwa to nie powinno być problemów,
Teraz jak są maluchy zdecydowanie odradzam,
Pozdrawiam,

nie myślę teraz o restarcieSmile wiadomość z ostatniej chwili narybek już pływaSmile kumpel mówił mi o jakimś mrożonym pokarmie dla narybku, wiesz coś o tym?

Witam,
Wiadomo mi, że jest mrożony pokarm dla narybku np.Katrinex
Ja na Twoim miejscu poszedł bym do zoologa i zapytał czy mają jaja solowca, sól i wylęgał artemie,
np.artemia sery to jaja + sól w jednej saszetce i starcza mi to na kilka dni,
koszt mały, a przeżywalność narybku duża,
Mówię tak, ponieważ wcześniej sam próbowałem innych smakołyków dla maluchów i różnie się to kończyło,
Z obserwacji moich wynika, iż artemia się bardzo dobrze sprawdza,
to wartościowy pokarm,
Jak dasz rade to cyknij kilka fotek maluchów,
Pozdrawiam,

cienka jakość zdjęcia ponieważ cyfrówka zdechła i robiłem telefonemSmile

Załączone pliki Miniatury

Witam,
Fajne te maluszki,
I czym masz zamiar karmic narybek?
Ze zdjęcia wynika, że czeka Cię sporo pracy w akwa,
ale to juz temat w innym dziale,

kupiłem dziś jakiś pokarm i mroźonki, a przy akwarium fakt trzeba będzie popracowac. Co bys powiedział na piasek krzemowy? Bo rośliny poza anubisem który jest przytwierdzony do korzenia to się przy tych rybach nie uchowająSmile

Witam,
Piasek krzemowy - jesli nie bedzie zmieniał parametrów wody to dlaczego nie,
A jaki pokarm kupiłes dla maluchów?
Czy próbowałeś już karmić narybek?

kaflot spojrz w prywatne wiadomości:p

Witam wszystkichSmile

Niedawno rozmnożyłem pielęgnice zebry - odmianę ksantoryczną, małe się już wylęgły i śmigają w akwarium. Daję im pokarm z tropicala dla narybku,ale nie wiem czy im to wystarcza. Czym można jeszcze je uraczyć? (warzywa, gotowe pokarmy).

Skocz do: