Podłoże stosuję takie jak miałem w 216l z tym wyjątkiem, że nie mam aquasubstrate2 na wierzchu bo pyliło to strasznie

Monado przed włożeniem płukałem kilkukrotnie i do akwa na spodzie ziemia też z jbl, a jak się sprawuje, chyba ok wejdź w moje wcześniejsze akwa z linka i pooglądaj. Rośliny mi na tym całkiem ładnie rosną, zwłaszcza po dokupieniu butli z co2. Teraz mam inne oświetlenie, wiec na razie nie mogę nic specjalnie powiedzieć bo akwa ma 3 dni

Lotos leżał w małej ilości wody prawie cały dzień, no i przy wyciąganiu go urwała sie bulwa, ale chyba się przyjął w nowym domku, mam taką nadzieję. Z pielęgnacją to jest on samodzielny heh, usunąłem najwyższe liście, aby mi się rozkrzewił i zobaczymy co z tego wyjdzie

Kaskadę zakupiłem już troszkę mocniejszą, zobaczymy jak będzie sobie radziła. Mam długie akwa, wiec dokupiłem też ten narurowy skimmer aby to lepiej wszystko działało ze sobą.
W każdym razie podzielę sie z Wami opinią za tydzień i zobaczymy jak rośliny rosną i jak radzą sobie skimmery.
Pozdro i Dzięki za tyle pozytywnych opinii nie spodziewałem się takiej reakcji
Zapraszam również innych do wypowiedzi na temat zbiornika