• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gnijace korzenie roślin - dlaczego gniją i jakie rośliny mogę kupić ?

No pierwsze słyszę,cryptokotyny i crinum to owszem ale żabienice,no ale skoro tak twierdzisz to może tak jest.

No u mnie w Rudniku w akwa tak było(2 miesiące się zbierała) a teraz przewieźliśmy ją do 200l(rozrosła się na ponad pół akwaTongue) i tu też marniejeSad czekamy na nawóz, bo jak zgubi wszystkie liście to ie będzie zbyt ciekawie;/ akwa jest wysokie i w niektórych miejscach przyciemnione

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

ss_langa napisał(a):No pierwsze słyszę,cryptokotyny to owszem ale żabienice(...)
Ja się podpisuje pod tą wypowiedzią, w całej mojej akwarystycznej "karierze" się z czymś takim nie spotkałem.

Kaef napisał(a):
ss_langa napisał(a):No pierwsze słyszę,cryptokotyny to owszem ale żabienice(...)
Ja się podpisuje pod tą wypowiedzią, w całej mojej akwarystycznej "karierze" się z czymś takim nie spotkałem.

Dla tego się zdziwiłem,rośliny czasem muszą odchorować ale o zrzuceniu liści to tylko przy kryptokorynach i cebulach.

Witam mam problem z moimi roslinkami sa jakies takie nijakie i nie rosna powiedzcie czego im brak szczegolnie chodzi mi tu o nurzaniec.

Oswietlenie:
15W (44cm) PHILIPS Aquarelle TL-D 10000K
15W (44cm) PHILIPS MASTER TL-D 840 4000K

Nawozenie:
tylko Co2

Podloze:
2-3 cm zniemi
3-4 cm Bazaltu drobnego

Zbiornik: 60L

Foty:

Prosze pomozcie bardzo chciałbym miec duze i piekne roslinki.

Tematy zostały połączone.
Kejdi

Kiedy posadziłeś te rosliny?

375 l Od początku :)
http://www.akwaswiat.net/375-litrow-od-p...34071.html
112 l puste.

Posadzone w tym akwarium zostały tydzien temu w środe.

A jaki masz baniak jak podajesz CO2 to rosliny powinny bablować może masz za mało watów na litr do Co2 powinno byc ok 0,5W/L

Widać wyraźnie niedobory mikroelementów.
Trudno coś więcej powiedzieć, bo zdjęcia fatalne i brak informacji na temat parametrów wody.

jackoby1981 napisał(a):A jaki masz baniak jak podajesz CO2 to rosliny powinny bablować może masz za mało watów na litr do Co2 powinno byc ok 0,5W/L
Zanim weźmiesz udział w dyskusji zapoznaj się z tematem. W pierwszym poście są zawarte interesujące cię informacje.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Baniak ma 60 L posiadam bimbrownice 1 bombel na sek.+ kostka lipowa przez dzien a na noc wylanczam i wlanczam napowietrzac w filtrze na male obroty. Trawa na zdjeciu 2 bombelkuje bardzo ładnie przy co2 ma spore bombeli pod liscmi mam 30W na 60l + folia aluminiowa swietlowki nowki maja tydzien.
Polecacie jakis nawoz?

Posty zostały połączone, nie piszemy posta pod postem, korzystaj proszę z opcji EDYTUJ - Kejdi

Skocz do: