• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l - Azja] "Bajoro" by Keisan - akt post #26

A dlaczego nie chcesz razbor? Są pięknie a jak pływaja to się cudnie mienią. W ławicy zdobią akwarium w/g mnie bardziej niz neonki Wink A na tle zieleni mozna się nimi zachwycać bez przerwy Smile Danio to nerwowa rybka i pływajaca przy powierzchni. Mały z niej pożytek jeżeli chodzi o środkową strefe. Razborki są do tego idealne Wink Nie za wiele - w sam raz aby oczoplasu nie dostać. Dodatkowo chcesz prętniki a one też są z górnej strefy. Nie zastanawiaj sie nad razborkami tylko bierz ławice bo nie pozałujesz jak lubisz piękno i elegancje Smile A na dno wsadź krewetki i będziesz miał ciągle coś do obserwacji. Tylko dosadź dla krewetek roślinek takich jak rogatek itp. Nie pojedyńczo, ale wieksze kępy w jednym miejscu. Poszukaj też korzonka z mchem na allegro. Można perełki znaleźć cudne.
Jak urządzasz, to myśl nad zwierzątkami, aby one miały dobrze. W ten sposób stworzysz sliczny baniak w którym zwierzątka będą zdrowe a Ty zadowolony Wink
Powodzenia

Dzięki za te słowa.
Nie powiedziałem, że nie chce razbor tylko zastawiałem się co innego jeszcze mogło by pływać w ławicy w moim akwa.
Niestety moje akwarium ma już pierwszych mieszkańców.
Są to bojowniki 1+2, więc prętnik odpada.
Po prostu powiedzmy był to dla mnie prezent w kuli, a wydaje mi się, że lepsze nie dojrzałem 112 niż kula. Pomińmy ten fakt.

Jestem w trakcie poszukiwania korzenie na którym planowałem sam dać mech i krewetki red cherry czy fire red nie pamiętam.
Do kolejnego wpuszczania rybek jeszcze trochę więc sobie rozmyślam co by mogło być.
Mam już atak glonów, więc i ślimaki się znajdą jakieś.
Może znowu mnie ktoś z krytykuje, ale chciałbym dać 3 gatunki ślimaków:
świderki , ampularię i neritinę (a nawet może jeszcze jakieś inne).
Tak żeby było co robić będę walczył ze ślimakami jak do Kichot z wiatrakami.

chaos chaos....nie mówię że to źle bo przyroda ma to do siebie ale złamałeś wszelkie prawidła akwarystyki - niższe rośliny z przodu wusokie z tyłu. i koniecznie pozbądź się tych kamieni - wyglądaja jak cement - do pracy rodacy Smile życzę powodzenia w kształtowaniu akwa

Pysia napisał(a):A dlaczego nie chcesz razbor? Są pięknie a jak pływaja to się cudnie mienią. W ławicy zdobią akwarium w/g mnie bardziej niz neonki Wink A na tle zieleni mozna się nimi zachwycać bez przerwy Smile
czyzbyś miała doswiadczenie z tymi rybkami?Smile mam zamiar "zaimplementować" stadko tych ryb do mojego akwarium. będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co do tego gatunku

przemaser widziałeś foto po aktualizacji?

Mała aktualizacja:

Ostateczna obsada:
razbora klinowa - 20szt
bojownik syjamski - 1+3
grubowarg syjamski - 4 szt
świderki wsadziłem 8 ile będzie nie wiem
ampularia 3 szt
chwilowo w akwa znajdują się gurami mozaikowe 3szt o wielkości 3 cm podrosną pójdą do kolegi.

Grubowargi w 112? Nie za mały zbiornik dla kosiarek?
Ogółem to całkiem całkiem, jest coraz lepiej Smile
Chociaż zdjęcie jest strasznie słabej jakości...

Nie narzekaj na mojego k800iSmile Stary poczciwy SE.
Jak zrobi im się za ciasno pójdą do większego zbiornika kolegi, na razie mają misję do spełnienia.

Zapomniałem dodać, że kamień wymieniony na mniejszy.

Skocz do: