• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Forum vs Google

(24.02.2011, 20:58)wolfik napisał(a):  
(24.02.2011, 15:58)Rafskix napisał(a):  Tutaj się nie zgodzęSmile Lepiej jest odpowiedzieć na banalne pytanie albo jeśli odpowiedź byłaby zbyt długa, dać linka do wiki Smile

Ile razy? 5? 10? 123?
Jak jestem leniwy to się nie zabieram za akwarystykę ani za cokolwiek innego.
Znalezienie odpowiedzi na tym forum na 90% pytań zajmuje 1-5 minut.
Ale ... trzeba przeczytać ... a mnie sie nie chce ... napiszcie mi szybko co i jak i już sobie idę ...

Może być 12 różnych tematów o rozpoznawaniu płci u ramirezek, a i tak przyjdzie leń, który się zarejestruje i zamiast poszukać, przeczytać, obejrzeć, pomyśleć - bezmyślnie założy nowy temat:

POMOCY !!!!!!!!! TO SAMIEC CZY SAMICA !!!!!!!!!!
gonią się ciągle i trochę się różnią, czy to samiec i samica? szybko pomóżcie bo przyniosłem ryby ze sklepu i nie wiem czy są OK !!!!!

Nie pomożemy Ci, znajdź, przeczytaj, dołącz swoje pytanie do już istniejącego wątku. Lub załóż własne forum a potem w HydeParku załóż kolejny mądry temat:

NOWE SUPER FORUM AKWARYSTYCZNE !!!!
www.mojenowesuperforum.akwarystyka.forum.legnica.pl
Dla pierwszych 5 osób MODERATOR gratis !!!!!!!!

ufff Smile

Big Grin No naprawdę super odpowiedźSmile
Cytat:Ile razy? 5? 10? 123?
Trzeba wziąć pod uwagę,że każdego roku rodzi się sporo młodych Polaków.I jakaś część z nich zainteresuje się akwarystyką.Z tej części jakiś odsetek trafi na to forum.
Wiem,że jestem tu nowy,ale nie jest to moje pierwsze forum na którym jestem zarejestrowany i mam dość duże doświadczenia gdzie indziej.I wszędzie wygląda to tak samo:odsyłanie do google i tym podobne praktyki prowadzą tylko do odstraszania nowych użytkowników i rozszerzania się złej sławy forum.To całkiem zrozumiałe,że ktoś bardzo obeznany z tematem i doświadczony na forum z niechęcią patrzy na posty w których porusza się sprawy dla niego oczywiste.Może jednak warto wtedy dać się wykazać średnio zaawansowanym,dla których ten temat jest jeszcze dość interesujący...

Co do lenistwa...na pewno jakaś część prostych pytań nowych użytkowników mogłaby nie istnieć,gdyby zadali sobie trud przeszukania wcześniej sieci i forum.Jednak nie zaryzykowałbym stwierdzenia,że wszystkie te pytania zadane były przez lenistwo pytającego.
Nie wszyscy znają dobrze sieć,nie wszyscy znają akwarystykę na tyle, żeby znać słowa kluczowe.Ja sam,chociaż kiedyś w zamierzchłych czasach miałem akwarium, to do tej pory słowo "obsada" brzmi trochę dziwnieSmile i kojarzy się raczej z filmemSmile

Bardzo jaskrawy przykład z ramirezką,który podałeś faktycznie wymaga interwencji moderatora , przywołania delikwenta/delikwentki do porządku i skierowania do odpowiedniego wątku.Jednak nie odsyłania do google,o czym jest mowa w temacieSmile

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

Skocz do: